Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 1:20:47 μμ
Τετάρτη, 12 Μαϊος 2021 12:03

Μήνυμα Σοφίας Καπαλτσίδου για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών 2021

Η Διεθνής ημέρα Νοσηλευτών γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 1965 στις 12 Μαΐου. Η γιορτή αυτή θέλει να θυμίσει σε όλους μας την ανεκτίμητη συνεισφορά των Νοσηλευτών σε κάθε κοινωνία.

 

Επίσης η 12 Μαΐου καθιερώθηκε ως διεθνής ημέρα Νοσηλευτών για να τιμήσει τη γέννηση, το 1860, της Φλόρενς Νάιτιγκεϊλ, της Αγγλοϊταλίδας φιλάνθρωπου που θεωρείται η ιδρύτρια της σύγχρονης Νοσηλευτικής.

Η νοσηλευτική εκτός από επιστήμη χαρακτηρίζεται ως έργο αγάπης και προσφοράς για τον συνάνθρωπο. Χαρακτηρίζεται έτσι διότι οι νοσηλευτές είναι από τους ποιο αφοσιωμένους επαγγελματίες στο χώρο της υγείας.

Στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και κάτω από τη λαίλαπα της πανδημίας το έργο των νοσηλευτών - νοσηλευτριών αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί σημαντική παράμετρο στην αντιμετώπιση της επιδημίας Covid - 19 γεγονός που καταξιώνει και αναδεικνύει στη συνείδηση όλων μας τον ιδιαίτερο ρόλο και την προσφορά των νοσηλευτών.

Περιμένουμε λοιπόν και η πολιτεία να διαμορφώσει το πολιτικό και νομοθετικό πλαίσιο αναγνώρισης της προσφοράς μας. Ήρθε η ώρα της ανταμοιβής και ικανοποίησης των χρόνιων αιτημάτων μας. Αιτήματα όπως: Η ένταξη μας στο καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων. Σύσταση του κλάδου νοσηλευτών. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που κατέχουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες είναι από τα βασικά αιτήματα του κλάδου.

Τέλος, με αφορμή την ημέρα αυτή θα ήθελα να ευχαριστήσω και ταυτόχρονα να συγχαρώ όλους τους συναδέλφους νοσηλευτές και νοσηλεύτριες για την προσφορά τους στο νοσοκομείο μας.

Εύχομαι καλή δύναμη σε όλους και γρήγορη επιστροφή στην κανονικότητα.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

Σοφία Καπαλτσίδου

Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Κιλκίς