Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 8:25:04 μμ
Τρίτη, 09 Νοεμβρίου 2010 16:02

Μουχαμπέτι για τους χορευτές

pontioi_aksioupolis


Το Δ.Σ του συλλόγου Ποντίων Αξιούπολης αφιέρωσε το μεσημέρι της Κυριακής στις 31/10/10 στα παιδιά και χορευτές του συλλόγου. Στα παιδιά που στηρίζουν το σύλλογο, που η παράδοση και η ιστορία του Πόντου είναι μέσα τους. Έτσι λοιπόν το μεσημέρι της Κυριακής αντί την καθιερωμένη πρόβα χορού διοργανώθηκε ένα μουχαμπέτι προς τιμή των παιδιών, θέλοντας με αυτό τον τρόπο το Δ.Σ. του συλλόγου να ευχαριστήσει τα παιδιά για όλο αυτό τον αγώνα που κάνουν για να κρατήσουν το ποντιακό στοιχείο ζωντανό στον τόπο μας. Να τους ευχαριστήσει που σε κάθε εκδήλωση τα παιδιά του συλλόγου είναι εκεί έτοιμα να παρουσιάσουν τον καλύτερο τους εαυτό, όπως για παράδειγμα στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου παρόλο τις αντίξοες καιρικές συνθήκες παιδιά και από τα τέσσερα τμήματα χορευτικού ήταν εκεί, ντυμένα με τις ποντιακές στολές να παρελάσουν και να σηκώσουν ψηλά το Ελληνική σημαία και το Λάβαρο του συλλόγου. Έτσι, ενωμένο όπως πάντα το Δ.Σ. του συλλόγου διοργάνωσε ένα μικρό μουχαμπέτι έξω από το γραφείο του συλλόγου, με πολύ φαγητό, ποτό και χορό. Μικροί και μεγάλοι το μεσημέρι της Κυριακής έγιναν ένα, χόρεψαν και το διασκέδασαν με την ψυχή τους. Εκτός από τους χορευτές κάτοικοι του χωριού ακούγοντας την ποντιακή λύρα παραβρέθηκαν στο μικρό μουχαμπέτι του συλλόγου και το διασκέδασαν όλοι μαζί. Όπως παλιά…που τα μουχαμπέτια γίνονταν χωρίς να το διοργανώσουν…ακούγοντας την ποντιακή λύρα να παίζει , ήταν γι' αυτούς ένα κάλεσμα για να αφήσουν για λίγο τα προβλήματα και τις στεναχώριες και να ξεχαστούν στο άκουσμα της λύρας.
Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα το έβγαλε εις πέρας ο λυράρης του συλλόγου Τάσος Ευτυχιάδης με τον Κώστα Βαφειάδη και τον Παναγιώτη Χολόπουλο όπου κάποια στιγμή ο λυράρης έδωσε τη σκυτάλη και στους μαθητές του, Ορέστη Βραδέλη και Βασίλη Κουκουλεκίδη δείχνοντας τις ικανότητες τους στο κούνημα του δοξαριού.
Το Δ.Σ. του συλλόγου ευχαριστεί  τα μέλη Σταθάκη Στελιο, Χαραλαμπίση Λάμπη, τον Χρήστο από την Κερκυραίο και τον Δελιτζάκη Χρήστο όπου έψηναν τα κρεατικά και βοήθησαν στην όλη προετοιμασία για το γλέντι, τον κ. Αρχοντάκη Ιωσήφ μέλος του Δ.Σ. και το μέλος Καρυπίδη Χαράλαμπο για το κρασί που προσφέρανε καθώς και όλο τον κόσμο που  παραβρέθηκε στο μικρό αυτό μουχαμπέτι και διασκέδασε μαζί τους.