Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021, 8:22:38 πμ
etpa
Τρίτη, 06 Απριλίου 2021 19:31

Nέα εβδομάδα, νέες δράσεις, νέες δημιουργίες για τη μεγάλη οικογένεια μας του ΚΔΑΠ Άθλος Κιλκίς

Συντάκτης:

Με κέφι και όρεξη για δουλειά και ενέργεια ξεκίνησε ακόμη μια εβδομάδα και με ποικιλία ως προς μια σειρά πραγμάτων και περιεχομένων με τα οποία καταπιάνεται το ΚΔΑΠ μας κρατώντας τους μικρούς φίλους μας σε εγρήγορση εν μέσω της πανδημίας. Και με μαθήματα εξ' αποστάσεως μέσω του ηλεκτρονικού υπολογιστή είμασταν άλλη μια φορά κοντά στα παιδιά μας.

Δημιουργώντας και δίνοντας τους το ερέθισμα για μάθηση και γνώση με τα διαδικτυακά μαθήματα που περιλάμβανε το πρόγραμμα μας.

Μάθημα κατασκευών – χειροτεχνίας: Πολλές σημαντικές δημιουργίες, όλες εμπνευσμένες από την εποχή της άνοιξης όπου η χαρά και η αναζωογόνηση της φύσης δίνει δύναμη και περισσότερη καλή ψυχολογία σε μικρούς και μεγάλους. Παρέα όλοι μαζί καθίσαμε και φτιάξαμε 3D ψαράκια και λαγουδάκια. Αλλά το καλύτερο από όλα ήταν το υφασμάτινο διακοσμητικό καπέλο για να μας θυμίζει ότι τούτη την εποχή ένα καπέλο είναι το απόλυτο αξεσουάρ για κάθε άνθρωπο. Αναπολώντας στιγμές και ... ''μεγαλεία'' της κανονικότητας, της πραγματικής μας ζωής, προ κορωνοϊού, όταν ο κόσμος μας ζούσε ανέμελος σε κανονικές συνθήκες. Τι ωραία θα ήταν να μην είχαμε αυτό το κακό εδώ και ένα χρόνο και να είμασταν όλοι έξω, να απολαμβάνουμε την φύση που αναγεννάται την εποχή της άνοιξης. Κατασκευή παγωτόΕπίσης είχαμε την ευκαιρία κατά τη διάρκεια της εβδομάδας να κατασκευάσουμε ένα καράβι και έναν πύραυλο αλλά και κόκκορα, λουλούδι και ενόψει του Πάσχα φτιάξαμε ένα πολύ ωραίο πασχαλινό τσαντάκι από ανακυκλώσιμα υλικά γιατί προέχει να μάθουμε όλη τη χρησιμότητα που έχει η ανακύκλωση για την προστασία του περιβάλλοντος. Μέσα όμως στο κλίμα πασχαλινών προετοιμασιών ήταν και η επόμενη κατασκευή μας μια υφασμάτινη πασχαλίτσα.

Mάθηση: Kαι επειδή την εποχή αυτή εξαιτίας του καλού καιρού που αρχίζει να είναι σύμμαχος του ανθρώπου και να επιτρέπεται (σε κανονικές συνθήκες όπως πριν την πανδημία) η ''απόδραση'' και οι εκδρομές ταξιδέψαμε νοερά με τα παιδιά μας, ως μια μεγάλη παρέα, με τον υπολογιστή μας στο Παρίσι και στον φημισμένο και ξακουστό Πύργο του Άϊφελ. Μαθαίνοντας πολλά χρήσιμα πράγματα για το σημείο επίκεντρο της Γαλλικής πρωτεύουσας αλλά και γνωρίζοντας πράγματα και γνώσεις για την χώρα της Γαλλίας. Στην δεύτερη επίσκεψη μας στην Γαλλική πρωτεύουσα (30/03) είχαμε την ευκαιρία να δούμε και να γνωρίσουμε τη μεγαλοπρεπή Αψίδα του θριάμβου και στην τρίτη επίσκεψη μας στο Παρίσι κάναμε ένα εικονικό tour μέσα στο Μουσείο του Λούβρου θαυμάζοντας τα μοναδικά εκθέματα στο φημισμένο παγκοσμίως μουσείο. Μετά το ταξίδι όμως στον κόσμο και με διάθεση ανεβασμένη τι καλύτερο από το να συνδυάσουμε την ψυχολογία μας με τον χορό; Επηρεασμένοι θετικά από την επίσκεψη μας στην Γαλλία επιδοθήκαμε σε χορογραφία γαλλικού ποπ συνδυάζοντας έτσι το ταξίδι με τον χορό και φτάνοντας την ψυχολογία μας στα ύψη. Στην τέταρτη στροφή της Γαλλικής μας επίσκεψης θαυμάσαμε την Παναγία των Παρισίων και απολαύσαμε μια αξέχαστη βόλτα με το τρενάκι στη Μονμάρτη! Επιτυγχάνοντας τον στόχο μας ως ΚΔΑΠ ΑΘΛΟΣ και υπηρετώντας πιστά το σύνθημα μας και μάθηση/γνώση και διασκέδαση συγχρόνως. Aμέσως μετά το ταξίδι στο μάθημα της γυμναστικής είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε όλοι μαζί σαν μια παρέα ασκήσεις για ενδυνάμωση των άκρων, ασκώντας τα πόδια και τα χέρια μας.

Και επειδή καλοί οι χοροί και η ενεργοποίηση αλλά χρειάζεται επιστροφή στην ηρεμία και την ξεκούραση. Πιο καλός σύμμαχος σε αυτό το διάβασμα. Με τους Μύθους του Αισώπου και το παραμύθι ''Η Αλκυόνη / Ο σκύλος, ο πετεινός και η αλεπού'', ''Το κουνούπι και το λιοντάρι, η αρκούδα'', ''Το έλατο και ο βάτος και η μαϊμού και οι ψαράδες'', ''Ο χειμώνας και η άνοιξη'', ''η καμήλα, ο ελέφαντας και η μαϊμού''.