Quantcast
Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2023, 8:39:37 πμ
Κυριακίδης 380
Γκουντενούδης 380
Σιωνίδης 380
Φωτακέλης-380
Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2009 07:17

«Νυχτιά των Αγγέλων»

Μια φορά κι έναν καιρό σ ένα μικρό χωριό, που λεγόταν Άγιος Πέτρος , ζούσε ένα μικρό κοριτσάκι που το όνομα του ήταν Μαρία. Ένα πανέμορφο κοριτσάκι με καστανά μαλλάκια και δυο κατακόκκινα μαγουλάκια. Αγαπούσε πολύ τα Χριστούγεννα και πάντα ονειρευόταν πως κάποια μέρα θα δει αληθινά τον Άγιο Βασίλη και τους λευκούς κατάξανθους αγγέλους.
Δεν τολμούσε όμως να ποτέ να πει σε κανέναν το όνειρο της, παρά μόνο στους μικρούς της φίλους. Κάθε φορά που έλεγε στη μαμά της πως τα Χριστούγεννα έρχεται ο Άγιος Βασίλης, πάντα την μάλωνε και της έλεγε πως δεν υπάρχει. Ποτέ δεν το πίστεψε αυτό.
Τις μέρες των Χριστουγέννων, κάθε βράδυ, καθόταν στο παράθυρο της, έβλεπε το χιόνι που έπεφτε, τους ανθρώπους που έτρεχαν να προφυλαχθούν από το κρύο, τα φώτα που έλαμπαν στα τζάμια των σπιτιών και ήξερε πως κάπου εκεί υπάρχουν κρυμμένοι οι άγγελοι.
Έπρεπε να βρει έναν τρόπο να κάνει όλους τους ανθρώπους να τους δουν. Έτσι, αποφάσισε να μαζέψει τους φίλους της για να δουν τι θα κάνουν.
Συναντήθηκαν λοιπόν στην μικρή τους κρυψώνα, ένα κρύο βράδυ που φυσούσε ασταμάτητα.
- (Μαρία): Κάτι πρέπει να κάνουμε παιδιά να δείξουμε σε όλους αυτό που δεν βλέπουν.
- (Ιωάννα): Ναι παιδιά. Τι λέτε? Ας δείξουμε σε όλους πως όταν ανοίγεις τα μάτια της ψυχής τότε βλέπεις αυτά που δεν βλέπεις με τα δυο σου μάτια.
- (Σουλτάνα): Και πώς θα καταφέρουμε να τους μαζέψουμε όλους στη μικρή μας πλατεία για να δουν το θαύμα?
- (Τασούλα): Να φτιάξουμε γλυκά… πολλά γλυκά… και να τους καλέσουμε για να τους κεράσουμε.
- (Κωνσταντίνα): Να φτιάξουμε και δώρα για τα σπίτια τους.. Έτσι ίσως τραβήξουμε την προσοχή τους.
- (Κατερίνα): Ωραία ιδέα.! Να βάλουμε και λαμπάκια στα δέντρα, μια ζεστή φάτνη με τον Χριστούλη και να πούμε και τα κάλαντα. Τότε ναι… πιστεύω πως θα έρθουν όλοι να μας ακούσουν. Θα ανάψουμε ξαφνικά τα λαμπάκια και τότε σίγουρα όλοι θα δουν το θαύμα.!
- (Σωτήρης): Πρέπει να το κάνουμε. Αύριο το βράδυ θα είναι όλα έτοιμα για την μεγάλη γιορτή μας.
Η νύχτα της 5ης Δεκεμβρίου θα ήταν για όλους η «Νυχτιά των Αγγέλων». Εκείνο το βράδυ όλα ήταν έτοιμα από νωρίς. Η φάτνη με τον Χριστούλη, πολλά γλυκά και αμέτρητα δώρα. Σιγά σιγά μαζεύτηκαν όλα τα παιδιά του χωριού και άρχισαν να ψάλλουν τα κάλαντα. Κοντά τους έψαλλαν με τις γλυκές φωνές τους και οι γυναίκες του χωριού. Και τότε, ο κόσμος, που περπατούσε στους δρόμους βιαστικός και σκεπτικός, άρχισε να πηγαίνει κοντά τους.
Η χαρά και ο ενθουσιασμός της παρέας ήταν μεγάλος. Σε λίγο θα άναβαν τα λαμπάκια και τα παιδιά κάνανε μέσα τους μια προσευχή: να δουν όλοι το θαύμα. Τι έκπληξη.! Τι ευτυχία.! Ξαφνικά εμφανίστηκαν οι Άγγελοι και ο Άγιος Βασίλης με τα δώρα. Τους είδαν όλοι.
Η μικρή Μαρία και οι φίλοι της ταξίδεψαν εκείνη τη νύχτα στο όνειρο τους. Μόνο που δεν πήγαν μόνοι τους… πήραν συνταξιδιώτες όλο τους το χωριό!
Χρόνια Πολλά.!!
Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Πέτρου.
Παρίση Μαρία πρόεδρος, Τόσκα Ιωάννα αντιπρόεδρος, Κρυωνά Σουλτάνα ταμίας, Κουρτζάνη Αναστασία γραμματέας, Θεοφανίδου Κωνσταντίνα μέλος, Γιόφκου Αικατερίνη μέλος, Στόλιος Σωτήριος μέλος.