Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 11 Αυγούστου 2018 21:47

Ο «Αγιος Τρύφων» Γουμένισσας στήριξε το «Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα»

Συντάκτης:

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η καλοκαιρινή εκδήλωση του Λαογραφικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Αγίου Τρύφωνα» Γουμένισσας, για το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα, σε αναψυκτήριο της πόλης.

 

 Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή. Ο Πρόεδρος κος Αστέριος Τάτσης και το Δ.Σ. θέλουν να εκφράσουν ένα μεγάλο ευχαριστώ στα Μέλη και τους φίλους του Συλλόγου που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά τους. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν τα έσοδα να διατεθούν στο «Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα» ορφανών και απόρων παιδιών, της Γυναικείας Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος στο Μάτι Αττικής δείχνοντας την έμπρακτη στήριξή τους μετά τις φωτιές που προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές στο ίδρυμα. Οι κυρίες απόλαυσαν το παγωτό τους ενώ για τους μικρούς φίλους είχε ζωγραφική προσώπου (face-painting).

Tο Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα είναι ένα από τα πιο μακρόβια ιδρύματα φροντίδας παιδιών στην Ελλάδα. Λειτουργεί από το 1967 και έχει προσφέρει φροντίδα, περίθαλψη και εκπαίδευση σε περισσότερα από 500 παιδιά, χωρίς την υποστήριξη του επίσημου κράτους ή της Εκκλησίας, χωρίς δημόσιες σχέσεις και τις παραδοσιακές οδούς της φιλανθρωπίας. Έχει επηρεαστεί από τις φωτιές της περιοχής άλλες δυο φορές. Η φονική φωτιά της Δευτέρας 23/7 δεν άφησε τίποτα όρθιο.