Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021, 4:13:24 πμ
etpa
Πέμπτη, 08 Ιανουαρίου 2009 10:34

Ο Άι Βασίλης στις Μάνδρες

Συντάκτης:

Με έναν ιδιαίτερα πρωτότυπο τρόπο επισκέφτηκε και φέτος ο Άι Βασίλης τις Μάνδρες του Δήμου Γαλλικού, την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου, καλεσμένος του Πολιτιστικού Συλλόγου του οικισμού. Ο Άγιος Βασίλης κατέφθασε στο κτίριο του Συλλόγου εν μέσω βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων, πάνω σε μια παραδοσιακά στολισμένη ελληνική βάρκα. Μικροί και μεγάλοι τον υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό και έψαλαν μαζί του τα κάλαντα της πρωτοχρονιάς. Ακολούθως τα παιδιά έλαβαν τα δώρα τους, ενώ τα μέλη του συλλόγου μοίρασαν σε όλους παραδοσιακά γλυκίσματα.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Γαλλικού, Γεώργιος Θεοδωρίδης, ο Αντιδήμαρχος Μουρατίδης Θεόφιλος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού Αθλητισμού Δήμου Γαλλικού, Αλέξανδρος Σαββίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Γαλάνης Δημήτριος και η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Καμπάνη.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μανδρών ευχαριστεί θερμά τον Δήμο Γαλλικού, τον Δήμαρχο κ. Θεοδωρίδη και τον κ. Κοκκίδη Μιχάλη για την χορηγία τους και τις εταιρίες ΦΑΙΔΩΝ, ΛΙΑΠΗΣ, ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και ΑΡΤΟΖΑ, για τα γλυκίσματα που προσέφεραν.
Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου και για πρώτη φορά, στην πλατεία του χωριού, οι κάτοικοι του χωριού στόλισαν όλοι μαζί χριστουγεννιάτικο δέντρο, το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου. Όλα τα παιδιά τοποθέτησαν στο δέντρο από ένα στολίδι και μια κάρτα με τις ευχές τους και στη συνέχεια, όλοι μαζί μια παρέα, μικροί και μεγάλοι, άναψαν τα φώτα του δέντρου με την συνοδεία παραδοσιακής μουσικής και πυροτεχνημάτων. Η βραδιά συνεχίστηκε με φαγητό και κρασί.
Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Γαλλικού, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού Αθλητισμού, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Δίγκογλου Απόστολος, και εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαλλικού και της Κίνησης Γυναικών Ν. Σάντα.