Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022, 5:50:57 πμ
etpa
Σάββατο, 04 Δεκεμβρίου 2021 08:47

Ο Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος σε παιδιά ΑΜΕΑ: Παιδιά μου, ΒηματίΖΩ μαζί σας

Συντάκτης:

Στιγμές συγκίνησης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, το μεσημέρι της Παρασκευής 3 Δεκεμβρίου, όπου τα παιδιά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ατόμων με αναπηρία νομού Κιλκίς, ΒηματίΖΩ, συναντήθηκαν με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίο, για να πάρουν την ευχή του και να τιμήσουν την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία.

 

Αντιπροσωπεία είκοσι παιδιών, από τον σύλλογο "ΒηματίΖΩ", ο οποίος διατηρεί στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης, κέντρο διημερεύσεως και ημερήσιας φροντίδας καθώς και εργαστήρια φυτικής παραγωγής και δημιουργικής απασχόλησης, θέλησε να προσφέρει γλυκίσματα στον νέο Μητροπολίτη.

Τα παιδία, οι γονείς και μέρος του επιστημονικού προσωπικού, θέλησαν να ζητήσουν την ευχή του Σεβασμιωτάτου και να τον προσκαλέσουν στους χώρους των δραστηριοτήτων τους.

Η Διευθύντρια κ. Καλλιόπη Βουμβουράκη, παρουσίασε στον Σεβασμιώτατο, τον Πρόεδρο του Συλλόγου "ΒηματίΖΩ" κ. Στυλιανό Μανουσακίδη, την ταμία του Συλλόγου κ. Δέσποινα Νικολαΐδου-Γυμνοπούλου, την κοινωνική λειτουργό κ. Φιλιππία Χατζηιορδάνου, την γυμνάστρια κ. Κωνσταντίνα Μπουρλούκα καθώς και τα είκοσι παιδιά που βρέθηκαν με χαρά και λαχτάρα στον Ιερό Ναό.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ευχαρίστησε όλους τους παρισταμένους για την τιμή που του επεφύλαξαν, να εορτάσουν μαζί την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία.

Ο νέος Ποιμενάρχης του Κιλκίς τους ευλόγησε με πατρική αγάπη, είχε συζήτηση με όλα τα παιδιά και τους υπευθύνους, τους έδωσε αναμνηστικά δώρα, αποδέχθηκε την πρόσκλησή τους να τους επισκεφθεί και κατέληξε λέγοντας: "...Οι νίκες σας δίνουν στην καθημερινότητά μας πολιτισμό ! Παιδία μου, βηματίζω μαζί σας με αγάπη ! Βηματίζουμε όλοι μαζί με τον Χριστό !".