Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020, 5:17:02 μμ
Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2020 11:32

Ο κορμός των εθελοντών του Θερινού Κινηματογράφου για Σοφία Κεσίδου

Συντάκτης:

Καλοκαίρι 2014! Ακούγεται πως δεν θα λειτουργήσει ο θερινός κινηματογράφος «Δημήτρης Ζωηρός»! Κάποιοι πολίτες του Κιλκίς που δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε ότι το καλύτερο καταφύγιο των καλοκαιρινών βραδιών στην πόλη μας, με την μεγάλη οθόνη, το πράσινο, τη θέα των άστρων και του φεγγαριού, δεν θα λειτουργήσει, αποφασίζουμε να παρέμβουμε και να κρατήσουμε σε λειτουργία τον κινηματογράφο έως και το καλοκαίρι του 2016.

 

Τα τρία καλοκαίρια (2014, 2015, 2016), λοιπόν, βρεθήκαμε πιο κοντά με την Σοφία Κεσίδου, Προϊσταμένη του Τμήματος Απασχόλησης, Τουρισμού και Πολιτισμού του Δήμου Κιλκίς. Κατά τη διάρκεια της άψογης συνεργασίας μας, διαπιστώσαμε ότι πρόκειται για μια πολυσχιδή προσωπικότητα. 

Οι πανεπιστημιακές της γνώσεις (Νομική ΑΠΘ) και η εισαγωγή της στο δυναμικό του Δήμου μέσω εξετάσεων ΑΣΕΠ δείχνουν κατάρτιση και αξιοκρατία.

Οι Μεταπτυχιακές της σπουδές, οι επιμορφώσεις και τα σεμινάρια πάνω σε θέματα Τουρισμού, Πολιτισμού και Επικοινωνίας παραπέμπουν σε μια προσωπικότητα που χωρίς παύση φροντίζει να επεκτείνει τους ορίζοντές της.

Η ενασχόλησή της στον τομέα που εργαζόταν επί είκοσι έτη ήταν απόλυτα επιτυχής.

Η κοινωνική της δραστηριότητα στον τομέα του πολιτισμό αλλά και στο επιστημονικό της πεδίο υπήρξε συνεχής.

Από το 1993 έως σήμερα είναι μέλος της θεατρικής σκηνής της Μακεδονικής καλλιτεχνικής Εταιρίας ΤΕΧΝΗ συμμετέχοντας σε πάρα πολλές παραστάσεις και από το Γενάρη του 2018 είναι πρόεδρος του ιστορικού πολιτιστικού συλλόγου Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρία ΤΕΧΝΗ Κιλκίς.

 Έλαβε το 1ο βραβείο στο διαγωνισμό διηγήματος που οργάνωσαν οι εκδόσεις iwrite με τίτλο «Κιλκίς-Ιστορίες του τόπου μας» το 2016 αλλά συμμετείχε και σε πολλούς άλλους διαγωνισμούς.

Όμως, πέρα από όλα αυτά, διαπιστώσαμε ότι είναι μια προσωπικότητα με απίστευτο χιούμορ, ευγένεια, διάθεση συνεργασίας και οργανωτικές ικανότητες.

Λυπούμαστε πολύ που η Σοφία έχει σταματήσει να παρέχει τις υπηρεσίες της στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου Κιλκίς.

Πιστεύουμε ότι η Σοφία δεν θα έπρεπε να απομακρυνθεί από το τμήμα πολιτισμού του Δήμου μας, γιατί έχει τόση δραστηριότητα και εμπειρία σε θέματα πολιτισμού που δεν θα έπρεπε να μείνουν αναξιοποίητα. Παράλληλα, θεωρούμε ότι η πολιτεία οφείλει να αξιοποιεί αλλά και να επιβραβεύει τους πολίτες που ασκούν τα καθήκοντά τους με επιτυχία στον τομέα τους.

 

Ο κορμός των εθελοντών του θερινού κινηματογράφου «Δημήτρης Ζωηρός»:
Κωφίδου Βιολέττα 

Μακρίδης Μπάμπης

Μυρωνίδου Έλενα

Τσουκαλάς Απόστολος

Ριζάκη Άννα

Χρυσουλίδου Χαρούλα