Τρίτη, 23 Ιουλίου 2024, 2:21:07 πμ
Τρίτη, 09 Μαρτίου 2010 06:23

Ο χορός των “Κρουσίων”

Με  πρωτοφανή επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Αγ. Αντωνίου στην ΛΑΦ Κιλκίς “Ο Πόντος”, όπου χόρεψαν και διασκέδασαν οι κάτοικοι του Αγ. Αντωνίου αλλά και όλα τα μέλη και φίλοι από Κιλκίς και Θεσσαλονίκη, με το υπέροχο μουσικό συγκρότημα των Αφών Ιακωβίδη.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο τ. Υπουργός και βουλευτής ν. Κιλκίς Σάββας Τσιτουρίδης, ο Παύλος Πασσαλίδης, πρόεδρος της ΑΝΚΙ, ο αντιδήμαρχος Κρουσσών Μιχάλης Αναστασιάδης εκπροσωπόντας τον Δήμαρχο Κρουσσών, ο πρόεδρος των Αργοναυτών Κιλκίς Αθ. Λαβασάς, το μέλος του ΣΠΟΣ Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας Κώστας Ξανθόπουλος, ο πρόεδρος του Ποντιακού Συλλόγου Χέρσου Άρης Σιδηρόπουλος, ο πρόεδρος των Καυκασίων Καλαμαριάς Ι. Παυλίδης με τον αντιπρόεδρο Παύλο Αυγίδη.
Ακόμη ο τ. δήμαρχος Κρουσσών Γιώργος Γαβριηλίδης  και ο Τοπικός Πρόεδρος του Δήμου Κρουσσών Ιορδάνης Σαββίδης.
Η μεγάλη χαρά  του συλλόγου ήταν που την εκδήλωση τίμησε το Δ.Σ. του συνδέσμου Βετεράνων Αθλητών Στίβου Θεσσαλονίκης κ. Καραβασίλη, τον αντιπρόεδρο Ναπολέωντα Ντέμο και μέλη του Δ.Σ. οι οποίοι τίμησαν με απονομή πλακέτας τον Σύλλογο των Κρουσίων στο πρόσωπο του κ. Αυγίδη για την προσφορά του στην κοινωνία του Αγ. Αντωνίου και όχι μόνο.
Την εκδήλωση ομόρφυνε και λάμπρυνε το χορευτικό συγκρότημα της Επταλόφου όπου μικρά κορίτσια και αγόρια απέδειξαν ότι η παράδοση των Ποντίων θα συνεχισθεί με την δική τους προσπάθεια αλλά και των ανθρώπων της Επταλόφου που τα κατευθύνουν στην σωστή επιλογή .
Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Ν. Αμοιρίδης με τα μέλη του Δ.Σ. παρουσίασαν ένα καταπληκτικό πρόγραμμα ποντιακών χορών με πολλά χειροκροτήματα από τους παρισταμένους.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν από τον Σύλλογο οι αθλητικές κατασκηνώσεις Σκούρα Α.Ε. για τη συνεχή προσφορά τους στα παιδιά του Αγ. Αντωνίου, η ομάδα ποδοσφαίρου του Αγ. Αντωνίου “Α.Μ. Κρουσίων” για την άνοδό της στη Β’ Ερασιτεχνική Κατηγορία της ΕΠΣ Κιλκίς και ο Φίλιππας Κρίγκος μέλος τους Συλλόγου για την διαρκή προσφορά του στον Σύλλογο.
Τέλος ο Σύλλογος επιθυμεί να ευχαριστήσει και δημόσια τον Ταξίαρχο της 71ΗΣ Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας “Ο Πόντος” κ. Νικόλαο Χαλβατζή για την διάθεση της υπέροχης αίθουσας και την κυρία Έφη Υφαντίδου με το προσωπικό της ΛΑΦ για την σημαντική βοήθειά τους στην επιτυχία της εκδήλωσης του Συλλόγου.
Επίσης το Δ.Σ. επιθυμεί να ευχαριστήσει τους χορηγούς του χορού Παύλο Πασσαλίδη, Νικόλαο Σεμερτζίδη του Κων/νου για την εκτύπωση των προσκλήσεων και των λαχείων του χορού.