Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021, 12:07:31 μμ
etpa
Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021 21:16

Οι δομές ΚΔΑΠ Kinesis for Kids μοιράζουν πασχαλινά δώρα και χαμόγελα στα παιδιά

Συντάκτης:

Το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό από αυτά που έως τώρα είχαμε συνηθίσει. Η καθημερινότητα όλων έχει αλλάξει και στην αλλαγή αυτή εντάσσονται και συνήθειες και έθιμα της γιορτής του Πάσχα.

Υπό άλλες συνθήκες οι δομές ΚΔΑΠ Kinesis for Kids μαζί με τα παιδιά θα κατασκεύαζαν όμορφες δημιουργίες καλλιτεχνικής αλλά και μαγειρικής φύσεως, στεφάνια, αυγά, κουλουράκια και λαμπάδες, δίνοντας ένα νόημα χαράς στις πασχαλινές ημέρες. Ωστόσο, αυτό δεν είναι εφικτό.

 

Με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός η ομάδα των δομών αποφάσισε να συγκεντρώσει όλες τις αγαπημένες δραστηριότητες των παιδιών σε ένα πασχαλινό πακέτο. Πιο συγκεκριμένα, δημιούργησε ένα πακέτο για το κάθε παιδί που περιέχει εικαστικές δραστηριότητες και δραστηριότητες ζωγραφικής, εύκολες μαγειρικές συνταγές και πασχαλινές λιχουδιές. Έτσι, τα παιδιά μπορούν να ασχοληθούν με τις δραστηριότητες που τόσο αγαπούν, από το σπίτι τους, σαν να βρίσκονταν στις δομές. Ακόμη, οι εκπαιδευτικοί των δομών κατασκεύασαν ξεχωριστές χειροποίητες λαμπάδες για όλους τους μαθητές. Η προετοιμασία των πασχαλινών πακέτων έγινε τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας και η παράδοσή τους γίνεται σε έναν γονέα κάθε φορά, κατόπιν ραντεβού.

Παράλληλα, στις δομές ΚΔΑΠ Kinesis for Kids υλοποιείται και μια εθελοντική δράση με στόχο να βοηθηθεί ο πανελλήνιος σύλλογος «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Μέχρι την Παρασκευή 23 Απριλίου συγκεντρώνονται τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για να δοθούν στο σύλλογο, ο οποίος με τη σειρά του θα τα μοιράσει σε οικογένειες με παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη. Στόχος όλων είναι κάθε παιδί να έχει το Πάσχα που του αξίζει και η ομάδα του Kinesis for Kids θα κάνει ό, τι είναι δυνατόν για το σκοπό αυτό.

Τα παιδιά είναι το μέλλον και το χαμόγελο είναι το μόνο που πρέπει να υπάρχει στα πρόσωπά τους.