Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021, 1:15:42 πμ
etpa
Τρίτη, 06 Ιουλίου 2010 15:33

Οι πόντιοι Αξιούπολης τίμησαν τους Αγ. Αναργύρους

Συντάκτης:

pontioi


Για μια ακόμα χρονιά το Δ.Σ. του Συλλόγου Ποντίων Αξιούπολης παραβρέθηκε, μαζί με ομάδα παιδιών του συλλόγου, στην Εκκλησία Κοσμά & Δαμιανού στο συνοικισμό της Νέας Πύλης (Δρέβενο – Αξιούπολης) και παρακολούθησαν  τον εσπερινό και την εορταστική λειτουργία προς τιμή των Αγίων Αναργύρων. Στη συνέχεια, ακολούθησαν την Άγια Εικόνα στη λιτάνευσή της, που συνοδεύονταν από τα παιδιά του συλλόγου στους μικρούς δρόμους του συνοικισμού. Επιστρέφοντας στην εκκλησία, τα παιδιά κρατώντας την Άγια Εικόνα έμειναν εκεί μέχρι να προσκυνήσουν όλοι οι πιστοί που παραβρέθηκαν.
Ο εορτασμός των Αγίων Αναργύρων είναι πλέον θεσμός για το Σύλλογο Ποντίων Αξιούπολης, εκτός του ότι τα τελευταία χρόνια είναι συνοδός της εικόνας, έχει καθιερωθεί εδώ και πολλά χρόνια ο εορτασμός της Εκκλησίας να γίνεται με κάθε λαμπρή αφού μετά τη λειτουργία πραγματοποιείται ένα μικρό πανηγύρι στο πάρκο του συνοικισμού με διοργανωτές το Δ.Σ. του συλλόγου.
Έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το ποντιακό πανηγύρι το βράδυ του Σαββάτου 3 Ιουλίου. Η έναρξη έγινε από τα παιδιά του τμήματος εκμάθησης λύρας με δάσκαλο τον Τάσο Ευτυχιάδη και στην συνέχεια τα τρία χορευτικά τμήματα του συλλόγου. Ο κόσμος που παραβρέθηκε ήταν πολύς, μέσα σ’ αυτούς και η δήμαρχος Αξιούπολης Σ. Συμεωνίδου και οι βουλευτές Γ. Φλωρίδης και Θ. Παραστατίδης.