Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2020, 12:47:09 μμ
Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2020 21:15

Παναγιώτης Μαυρογενίδης: θέλω να χαίρομαι ό,τι κάνω

Συντάκτης:

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Γεράκη.

Είναι νέος, έξυπνος, αφοσιωμένος στην δουλειά του, πολυπράγμων, με συνεχείς αναζητήσεις και αλλεπάλληλες επιχειρηματικές επιτυχίες. Μιλάμε για τον ιδιοκτήτη του ΚΙΝESIS του ΚΑΚΤΟΥ για όσους τον θυμούνται και του Βeer house, το οποίο έχει επίσης την ίδια εξαιρετική πορεία.

 

Αν θέλουμε λοιπόν να τον χαρακτηρίσουμε μπορούμε να μιλήσουμε για έναν άνθρωπο με έντονη δράση στον επιχειρηματικό και μη κόσμο, έτοιμο να υιοθετήσει καινοτόμες ιδέες και να τις εφαρμόσει με πλήρη επιτυχία. Πειθαρχημένος, εργατικός, γεμάτος αγάπη για τον αθλητισμό κατάφερε να πετύχει τους στόχους του και παράλληλα να θέτει διαρκώς νέους. Τον συναντήσαμε στο χώρο του νέου ΚΔΑΠ στην οδό Εθν. Αντίστασης, ένας χώρος σύγχρονος που μας εντυπωσίασε ειλικρινά.

 

Γ.Κ. Καλησπέρα Παναγιώτη, θα ήθελα να μου πεις γυρνώντας τα χρόνια πίσω, τελειώνοντας το σχολείο αν είχες κάποιο πλάνο για την ζωή σου κι αν ναι πιο ήταν αυτό.
Π.Μ. Αυτό που είχα στο μυαλό μου και ήθελα να πραγματοποιήσω ήταν να ασχοληθώ με τον αθλητισμό. Παιδί του ποδοσφαίρου, παίζοντας έφτασα έως στα κλιμάκια της Εθνικής, αλλά δεν κατάφερα να παίξω σε επαγγελματικό επίπεδο. Πέρασα στην σχολή των ΤΕΦΑΑ μέσα από τα κλιμάκια της Εθνικής. Ο επόμενος στόχος μου ήταν να γίνω γυμναστής, μια που από μικρός στο σχολείο είχα ως πρότυπό μου τον γυμναστή μου έναν παλιό ποδοσφαιριστή τον κ. Κώστα Δράβη, τον οποίο είχα την τιμή να τον έχω και καθηγητή στη σχολή αργότερα.

 

Γ.Κ. Φοιτάς λοιπόν στα ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης και παράλληλα ασχολείσαι και με κάτι άλλο;
Π.Μ. Ναι, έτσι ακριβώς. Ορκίστηκα το καλοκαίρι του 1996 και παράλληλα δούλευα σαν γυμναστής σε διάφορους συλλόγους, καθώς η ειδικότητά μου αφορά τον μαζικό αθλητισμό. Κάπου εκεί εντόπισα μια προοπτική όσον αφορά στα ιδιωτικά γυμναστήρια. Αυτό όμως που αποτελεί παράδοση στους φοιτητές είναι να δουλεύουν ώστε να καλύπτουν μέρος τω ν εξόδων, πράγμα που έκανα κι εγώ. Παράλληλα λοιπόν άρχισε και η διαδρομή μου στα μαγαζιά εστίασης. Ανέβηκα όλα τα σκαλοπάτια, στην αρχή σαν ντιλίβερι σε πιτσαρία, η οποία ανήκε στον γνωστό καλλιτέχνη. Σε μικρό χρονικό διάστημα έγινα υπεύθυνος στην εν λόγω πιτσαρία και αμέσως μετά υπεύθυνος σε καταστήματα που διατηρούσε τότε στην θεσσαλονίκη.

 

Γ.Κ. Το όνειρό σου όμως ήταν ένα δικό σου γυμναστήριο, σωστά;
Π.Μ. Σωστά, τελειώνοντας λοιπόν και την θητεία μου στο στρατό γύρισα στο Κιλκίς έχοντας αυτό στο μυαλό μου. Εκείνο τον καιρό μιλάμε για το 1998 δούλεψα σε ένα νέο σύγχρονο για τα δεδομένα της εποχής γυμναστήριο και ουσιαστικά εκείνο με φρέναρε στο να μην κάνω τη δική μου δουλειά.
Η αλήθεια είναι πως για τα πράγματα που είχα στο μυαλό μου τα χρήματα δεν ήταν αρκετά, έτσι έκανα μια στροφή σε έναν τομέα που γνώριζα και θα μπορούσε να μου αποφέρει περισσότερα χρήματα.

 

Γ.Κ. Έτσι λοιπόν σε κερδίζει προσωρινά η νύχτα;
Π.Μ. Είχα λοιπόν γνωρίσει εκείνη την εποχή ένα νέο παιδί που είχε έρθει από το εξωτερικό και ζήτησε την βοήθεια μου για να φτιάξει ένα μαγαζί. Το φτιάξαμε δούλεψα εκεί και ουσιαστικά ήταν η πρώτη μου δουλειά στη νύχτα του Κιλκίς, καθώς αργότερα έγινα συνεταίρος του.

 

Γ.Κ. Μιλάμε ασφαλώς για τον αγαπημένο ΚΑΚΤΟ έτσι δεν είναι;
Π.Μ. Μιλάμε για ένα μαγαζί θεσμό στην πόλη μας το οποίο με κράτησε για δέκα χρόνια να ασκώ επιχειρηματική δράση, δηλαδή από το 2002 έως το 2012.

 

Γ.Κ. Η ιδέα για την δημιουργία του ΚΙΝΕΣΙΣ;
Π.Μ. Η ιδέα, το όνειρο υπήρχαν πάντα στο μυαλό μου. Παράλληλα με τον ΚΑΚΤΟ δούλευα σε γυμναστήρια της πόλης συμμετείχα σε δράσεις του Δήμου όσον αφορά στη μαζική άθληση, σε προγράμματα που αφορούσαν όχι μόνο την πόλη αλλά και τα χωριά του Δήμου.

 

Γ.Κ. και πότε ωρίμασαν οι συνθήκες ώστε να προχωρήσεις στην πραγματοποίηση του ονείρου σου;
Π.Μ. Το 2007 είχα την τύχη να γνωρίσω τον Αντώνη Γιαννακίδη, ενώσαμε τους στόχους μας και ανοίγει στην οδό Σπάρτης 3 το πρώτο γυμναστήριο ΚΙΝΕΣΙΣ και συγκεκριμένα στις 27 Φεβρουαρίου.

 

Γ.Κ. Από εκεί και ύστερα η πορεία σας είναι ανοδική, τα πράγματα όμως δεν πάνε με αυτόματο πιλότο αλλά τα οδηγείται εσείς με σωστούς χειρισμούς, επιλογές και πολύ δουλειά.
Π.Μ. Πάντα ο γνώμονας ήταν η θέληση, η διάθεση και η αγάπη για το αντικείμενο.

 

Γ.Κ. Αυτό που εντοπίζει κανείς είναι πως συνεχώς ακολουθείς τις εξελίξεις, τις φέρνεις ώστε να τις γνωρίσουμε στην πόλη μας και μας οδηγείς μαζί σου ένα βήμα παρακάτω.
Π.Μ. Η γνώση δεν σταματά ποτέ με την αγάπη για το αντικείμενο προσπαθούμε. Εδώ θέλω να τονίσω πως ότι νέο καλούμε να μάθω όσον αφορά προγράμματα, σεμινάρια εδώ και στο εξωτερικό , λειτουργεί σε μένα σαν φυσικό ντοπάρισμα. Με γεμίζει απόλυτα αυτό που κάνω το κάνω με τόσο μεράκι και αγάπη. Δουλεύω 12 ώρες δεν θα το άντεχα αν δεν είχα πάθος για την δουλειά μου.

 

Γ.Κ. Από την οδό Σπάρτης το ΚΙΝΕΣΙΣ αποκτά νέους χώρους στην γωνία Τσιρογιάννη και 25ης Μαρτίου.
Π.Μ. Μετράμε 1000 τ.μ. ενός σύγχρονου πολυδύναμου αθλητικού κέντρου τεσσάρων ορόφων.
Μπορεί να απευθυνθεί σε όλη την ηλικιακή γκάμα, μιλάμε από παιδιά τεσσάρων ετών, μέχρι και την τρίτη ηλικία και πέρα από τα πάνω από τριάντα προγράμματα ομαδικής άθλησης, υπάρχουν προγράμματα χορού ακόμη και aerial yoga, προπόνηση με τραμπολίνα, με αγωνιστικά ποδήλατα πίστας. Δεν σταματάμε όμως, καθώς πάντα θα υπάρχει κάτι να μας εξιτάρει, θα ενημερωνόμαστε και θα το προσφέρουμε στο κοινό της πόλης μας. Ένα μεγάλο ευχαριστούμε για τη στήριξη του και εδώ θέλω να τονίσω το γεγονός ότι καταφέραμε το πενήντα της εκατό του κοινού που παρακολουθούν ομαδικά προγράμματα να είναι άντρες, υπάρχουν φυσικά και προγράμματα μόνο για άντρες.

 

Γ.Κ. Φυσικά πριν αρκετά χρόνια το να μπαίνει κάποιος άντρας σε ομαδικό πρόγραμμα ήταν σπάνιο. Ευχάριστο όταν τα ταμπού σπάνε, μας βοηθάνε να πάμε παρακάτω. Ωρα όμως να αναφερθούμε και στην δημιουργία των ΚΔΑΠ.
Π.Μ. Μετράμε όπως θα ξέρεις τρεις δομές ΚΙΝΕΣΙΣ και η αρχή έγινε με σκοπό να καλύψουμε ανάγκες του δικού μας γυμναστηρίου, χωρίς να υπάρχουν σκέψεις επέκτασης. Προφανώς κάτι κάναμε καλά και η πρόθεσή μας να ανταποκριθούμε στον κόσμο που μας επέλεξε, μας οδήγησε στην δημιουργία φέτος της τρίτης δομής του ΚΔΑΠ στην οδό Εθν. Αντίστασης, ένα από τα μεγαλύτερα της πόλης καθώς μιλάμε για 500 μέτρα κύριας χρήσης και άλλα 500 βοηθητικών χώρων. Όπως είναι γνωστό εδώ καλύπτουμε και το αθλητικό κομμάτι της μαζικής άθλησης των παιδιών με διάφορα προγράμματα, όπως yoga for kids, pilates for kids, παιδαγωγική γυμναστική και παιχνίδια με σκοπό την αύξηση της κινητικότητάς τους. Πέραν τούτου υπάρχει και το αγωνιστικό κομμάτι όπως το καράτε με τον αθλητικό σύλλογο ΣΩΚΡΑΤΗΣ που τα παιδιά διαθέτουν δελτία και παίρνουν μέρος σε αγώνες και πλέον υπάρχει και η ενόργανη ακροβατική γυμναστική, που τα παιδιά επίσης διαθέτουν δελτίο μέσω του συλλόγου ΟΔΥΣΣΕΑΣ. Στο κομμάτι αυτό έχουμε την τιμή να βρίσκεται κοντά μας ο προπονητής Μάρκος Μαγδαλιανίδης παλιός αθλητής και πρωταθλητής στην Ελλάδα στην ενόργανη ακροβατική γυμναστική. Έχουμε συνάψει επίσης συνεργασία με τον ΓΑΣ Κιλκίς και έχουμε κάποια παιδιά που πάνε στο Στίβο καθώς από τον επόμενο Σεπτέμβρη έχω την πληροφορία ότι θα ξεκινήσει το παιδικό τμήμα του ΓΑΣ στο χαντμπολ.

 

Γ.Κ. Λαμπρά… αλλά δεν αναφερθήκαμε καθόλου στην επιτυχημένη πορεία του Beer House. Δεν είναι τυχαία;
Π.Μ. Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα χώρο όπου κάποιος θα μπορούσε να πιει τον καφέ του, να φάει, να συζητήσει. Μια συνεργασία που τρέχει από το 2012 με τον Χ. Παπαδόπουλο και τον Γ. Κεσίδη μια όμορφη ιδέα που ο κόσμος της πόλης την αγκάλιασε και την υποστηρίζει.

 

Γ.Κ. Σε όλα αυτά να προσθέσουμε και ακόμη μια επιτυχία ίσως την πιο σημαντική, την οικογένειά σου.
Π.Μ. Έναν άντρα τον χαρακτηρίζει τον στηρίζει η γυναίκα του. Αν δεν υπήρχε η υποστήριξη της γυναίκας μου Σάσας σε όλα τα επίπεδα, της παρουσίας, της βοήθειας, της αποσυμπίεσης, προφανώς δεν θα υπήρχαν όλα αυτά. Εκτός από συνοδοιπόρος θεωρώ πως είναι και συνιδιοκτήτης σε ότι έχω δημιουργήσει.

 

Γ.Κ. Επόμενος στόχος.
Π.Μ. Επόμενος στόχος αν και θα φανεί τετριμμένο αυτό που θα πω, είναι να χαίρομαι ότι κάνω, με ότι ασχοληθώ να το χαίρομαι με την ίδια ένταση, καθώς και να καταφέρνω να ασχολούμαι με την γυναίκα μου και τα παιδιά μου. Ο τελευταίος είναι στόχος ζωής.