Κυριακή, 26 Μαΐου 2024, 2:16:29 πμ
Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2009 14:12

Πανηγύρι Αγίου Πέτρου

Ενα πλούσιο πενταήμερο εκδηλώσεων διοργανώνουν με την ευκαιρία της τοπικής πανήγυρης του Αγίου Πέτρου οι φορείς του χωριού, με τη στήριξη της ΔΗΚΕΠΑΠ Δήμου Ευρωπού, από 25 έως 29 Ιουνίου.
Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από το Τοπικό Συμβούλιο, τον Πολιτιστικό Σύλλογο, τη Θύελλα και την ΑΕ Βυζαντίου Μέγας Αλέξανδρος Αγίου Πέτρου και ξεκινούν την Πέμπτη 25 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ, με τη λαϊκή ορχήστρα νέων του Αγίου Πέτρου, «Σούξου-Μούξου».


Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν την Παρασκευή, στις 6μ.μ, με τουρνουά ποδοσφαίρου junior προπαιδικό, με τη συμμετοχή των
Ακαδημιών Αγίου Πέτρου και Αρη Αθύρων. Στις 9μ.μ. θα εμφανιστούν οι χορωδίες, του Μουσικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ευρωπού, του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυπέτρου, του ΚΑΠΗ Γιαννιτσών και του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Πέτρου.
Το Σάββατο, οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 6μ.μ. με τουρνουά ποδοσφαίρου, με τη συμμετοχή της Θύελλας Αγίου Πέτρου, της ΑΕ Βυζαντίου Μέγας Αλέξανδρος Αγίου Πέτρου, του Απόλλων Ευρωπού, του Παίονα Τούμπας, της Λέσχης Σιδηροδρομικών Β. Ελλάδας και των Βετεράνων Αγίου Πέτρου. Στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ Παιδικών Χορευτικών Τμημάτων, με τη συμμετοχή του Μουσικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ευρωπού και των Πολιτιστικών Συλλόγων Πολυπέτρου, Ρυζίων, Τούμπας, Στάθη και Αγίου Πέτρου.
Παράλληλα, θα λειτουργούν στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου για το διήμερο 27 και 28 Ιουνίου: Εκθεση ζωγραφικής με έργα των: Αικατερίνης Γιόφκου, Γεωργίας (Γίας) Μασαλτζή, Θεοδώρας Κεχαγιά. Εκθεση τοπικών προϊόντων. Εκθεση βιβλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Πέτρου στην πλατεία του χωριού.
Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν την Κυριακή με πανηγυρικό εσπερινό στις 7.30μ.μ., περιφορά της ιερής εικόνας των Αγίων Πέτρου και Παύλου, παραδοσιακούς χορούς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κουφαλίων «Μακεδονία» και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Πέτρου (τμήμα εφηβικό και ενηλίκων).
Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 29 Ιουνίου, με συναυλία του ΤΟΣΥΝ Δήμου Ευρωπού με το συγκρότημα SESSIONS, στις 9 το βράδυ και λαϊκό πανηγύρι.