Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021, 2:41:20 μμ
etpa
Τρίτη, 30 Ιουλίου 2019 14:08

Πανηγύρι του εξωκλησιού Αγ. Παντελεήμονα Πολυπέτρου

Συντάκτης:

Επιτυχή και υποδειγματική θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε την πολιτιστική εκδήλωση που διοργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος Πολυπέτρου προς τιμή του Αγίου Παντελεήμονα του ομώνυμου εξωκλησιού του χωριού μας, ανήμερα της εορτής του Αγίου.


Το πλήρες και αξιόλογο πρόγραμμα που παρουσίασε με τα παραδοσιακά χορευτικά των συλλόγων, Πολυπέτρου, Καστανερής και Γουμένισσας, «Άγιος Τρύφων» και «Διογένης ο Συνωπεύς», τη μουσική επιλογή με τα «χάλκινα της Γουμένισσας» για την διασκέδαση του κόσμου, το καλά οργανωμένο σερβίρισμα των κρεατικών και των ποτών δίχως να δημιουργείται συνωστισμός, υποδεικνύουν πως οι διοργανωτές εργάστηκαν με σχέδιο και μεράκι. Μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία της εκδήλωσης φέρει η εντυπωσιακή προσέλευση του κόσμου, και φυσικά ο καλός καιρός. Όλα λειτούργησαν άψογα.
Ο πολιτιστικός σύλλογος του χωριού μας απέδειξε για μια ακόμη φορά πως, ως ο κύριος εκφραστής της πολιτιστικής μας κληρονομιάς μπορεί και κρατεί ζωντανή την παράδοση του τόπου μας με το καλύτερο τρόπο. Δικαιούται να έχει τη πλήρη υποστήριξη όλων των κατοίκων του χωριού μας, και ιδιαίτερα του τοπικού κοινοτικού συμβουλίου και του δήμου μας.
Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως την τελευταία δεκαετία (2010-2018) την εκδήλωση του Αγίου Παντελεήμονα διοργάνωνε εξίσου με επιτυχία η ποδοσφαιρική ομάδα του χωριού μας «Μακεδονικός Πολυπέτρου».

Πολυκράτης Παντσίδης