Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022, 5:58:06 πμ
etpa
Σάββατο, 04 Δεκεμβρίου 2021 08:45

Πανηγύρισαν οι ακριτικές Πετράδες των 12 κατοίκων χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κιλκίς κ. Βαρθολομαίου

Συντάκτης:

Μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα και με την τήρηση των υγειονομικών παραινέσεων, πραγματοποιήθηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στο χωριό Πετράδες της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου για την εορτή της Αγίας Βαρβάρας, στο όνομα της οποίας τιμάται ο ενοριακός ναός.

Στο ακριτικό χωρίο Πετράδες κατοικούν δώδεκα κάτοικοι και από νωρίς συγκεντρώθηκαν πιστοί χριστιανοί από τις περιοχές πέριξ των Πετράδων, αναμένοντας με αισθήματα τιμής, σεβασμού και αγάπης τον νέο Μητροπολίτη κ. Βαρθολομαίο.

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, ευχαρίστησε τον εφημέριο π. Νικόλαο Πεχλιβανίδη για την άριστη οργάνωση του πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού και ομίλησε στο πυκνό εκκλησίασμα για τον βίο και την μαρτυρία της  Αγίας Βαρβάρας λέγοντας μεταξύ άλλων:

"...Το μαρτύριο της Αγίας Βαρβάρας, αναδεικνύει την ρωμαλεότητα της υπάρξεώς της, την πνευματική της σταθερότητα και το ψυχικό της μεγαλείο. Η Αγία μας, υπήρξε πιστή στον Χριστό και παραμένει ως πιστή μαθήτρια του Κυρίου μας, καλώντας όλους εμάς, τα πιστά μέλη της Εκκλησίας, σε μια ευλογημένη μαθητεία Χριστού, σε μια μαθητεία τρόπου και σκοπού της ζωής....

Αδελφοί μου, σας ευχαριστώ που ανάβετε το καντήλι της πίστεως σε αυτόν τον ευλογημένο ακριτικό τόπο της πατρίδας μας. Σας ευχαριστώ που φυλάτε Θερμοπύλες λαμβάνοντας αισιοδοξία και θάρρος από το πρόσωπο της εφόρου του όμορφου τούτου τόπου, την Αγία Βαρβάρα.... Σας ευχαριστώ και σας προτρέπω να μείνετε εδραίοι στην πίστη των πατέρων μας, νοηματοδοτώντας το μέλλον μας με την υπερκόσμια χάρη της μαρτυρίας της Αγίας μας...".