Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021, 3:11:14 μμ
etpa
Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2009 13:41

Πανηγύρισε ο Γαλλικός

Συντάκτης:

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκαν οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε, την Κυριακή 26 Ιουλίου, παραμονή της εορτή του Αγίου Παντελεήμονα, ο φερώνυμος Ναός του Γαλλικού σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Γαλλικού «ΕΧΕΔΩΡΟΣ». Μετά το Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό Χοροστατούντος  του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Αποστόλου ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας με την συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Γαλλικού.


Η βραδιά έκλεισε με την παρουσίαση των χορευτικών συγκροτημάτων του Συλλόγου Γονιμιωτών Θεσσαλονίκης ο «Άγιος Παντελεήμων» και του Μ.Π.Σ. Γαλλικού «Εχέδωρος», τα οποία καταχειροκροτήθηκαν και εντυπωσίασαν με τη χάρη και την λεβεντιά τους.
Ντυμένη με την παραδοσιακή φορεσιά, η Αντιδήμαρχος Γαλλικού και Πρόεδρος του Μ.Π.Σ. Γαλλικού, κ. Δημάκη Άννα, συντόνιζε την βραδιά. Η Αντιδήμαρχος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Δήμαρχο Γαλλικού, που όπως δήλωσε «Δε μένει μόνο στα λόγια, προχωρεί σε πράξεις και τα αποτελέσματα είναι εμφανή σε όλο τον Δήμο».
Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι διασκέδασαν με παραδοσιακή μουσική και χορούς, στην δεξίωση που πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο χώρο της εκκλησίας.
Στην εκδήλωση, παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Γαλλικού, Γεώργιος Θεοδωρίδης, ο Υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Κιλτίδης Κων/νος, οι πρώην Υπουργοί Τσιτουρίδης Σ. και Φλωρίδης Γ., ο Νομάρχης Κιλκίς, κ. Μπαλάσκας Ε., ο Αντιπρόεδρος ΟΠΕΚΕΠΕ, κ. Γιαννόπουλος Κ., ο πρώην βουλευτής κ. Πασσαλίδης Θ., ο Πρόεδρος Δ.Σ., κ. Παπαδόπουλος Δ., ο Αντιδήμαρχος Γαλλικού, κ. Σβέρκος Κ. και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης από όλο τον Δήμο.
Το πρωί της επόμενης ημέρα, ανήμερα της εορτής, τελέσθηκε όρθρος μετά πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στον ομώνυμο ναό.