Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024, 8:59:03 μμ
Κυριακή, 04 Ιουλίου 2010 20:02

Παρθενική παράσταση θεατρικής ομάδας του δημοτικού Καμπάνη

dimotiko_kampani


Την Κυριακή 27 Ιουνίου, στην κατάμεστη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου–Λυκείου Καμπάνη, η θεατρική ομάδα του δημοτικού σχολείου Καμπάνη ανέβασε το έργο «Ανέβα στη στέγη να φάμε το σύννεφο» του Γ. Ξανθούλη, σε διδασκαλία και σκηνοθεσία των εκπαιδευτικών Θ. Σβολάκη και Μ. Κεκερίδου.
Η ιστορία της μικρής Αννούλας, που με μοναδικές αποσκευές μια γενναία ψυχή και μια καρδιά αθώα ξεκινά ένα ταξίδι γεμάτο εμπόδια, διατηρώντας όμως, την αισιοδοξία και την πίστη της, για να σώσει τελικά την πόλη της από το τσιμέντο.
Πρόκειται για ένα από τα πλέον γνωστά και πάντα επίκαιρα έργα της ελληνικής παιδικής σκηνής, που με απαράμιλλη χάρη και τρυφερότητα άγγιξε τις καρδιές μικρών και μεγάλων με μηνύματα, που ευαισθητοποίησαν και  προβλημάτισαν όλους τους παρευρισκόμενους.
Του ρόλους ερμήνευσαν οι μαθητές του δημοτικού και γυμνασίου Καμπάνης: Έλενα Σεϊτανιώτου, Χρήστος Πασχαλίδης, Βασίλης Βαβάκας, Γεωργία Παπαδοπούλου, Δήμητρα Χνιτίδου, Έλενα Ελευθεριάδου, Μαρία Κουτσοκώστα, Αργυρώ Γέρκου, Ραφαέλλα Κουκούλα, Ειρήνη Αϊβαζίδου, Χριστιάννα Μακάϊ, Θανάσης Κατσαρώνας, Μυρτώ Βαβάκα, Εβίνα Κουτσοκώστα, Γιώργος Πασχαλίδης, Βέρα Κατσαρώνα.
Η διοργάνωση ήταν από τον Σύλλογο Γονέων Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Καμπάνη. Το Δ.Σ. του συλλόγου, συμπαραστάτης στις προσπάθειες των παιδιών, τους συνεχάρη για το αποτέλεσμα και δήλωσε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει και να ενθαρρύνει κάθε μελλοντική εκδήλωση.
Ο δήμαρχος Γαλλικού, Θεοδωρίδης Γεώργιος, παραβρέθηκε στην παράσταση, συνεχάρη και επαίνεσε το ζήλο και την δημιουργικότητα των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Όπως δήλωσε αργότερα: «Σ’ αυτές τις δύσκολες μέρες που διανύουμε, αυτές οι εκδηλώσεις που μας γεμίζουν χαρά, δημιουργούνται από το μεράκι, την εργατικότητα και τη δημιουργικότητα των εκπαιδευτικών και των παιδιών. Αυτό είναι το ζωντανό σχολείο που όλοι προσδοκούμε. Μπράβο σε όλους τους συντελεστές: στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς και κυρίως στα παιδιά που αποδεικνύουν ότι μπορούν να κάνουν θαύματα».
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, επίσης, η δημοτική σύμβουλος κ. Μαραγκουδάκη Δ., εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής καθώς και πλήθος κόσμου.