Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, 1:59:30 πμ
Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2013 15:35

Παρχάρια 2013

parxaria
Ένα μοναδικό ταξίδι στην ποντιακή παράδοση και ιστορία υπόσχονται και φέτος τα 7α “Παρχάρια” του Δήμου Κιλκίς, που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 13 Ιουλίου 2013 με ώρα έναρξης τις 18:00, στις παιδικές εγκαταστάσεις της Φύσκας της Δημοτικής Ενότητας Κρουσίων.
Ήδη, έχουν ολοκληρωθεί αρκετές συναντήσεις του αρμόδιου Αντιδημάρχου Κρουσίων κ. Μιχάλη Αναστασιάδη με εκπροσώπους των συμμετεχόντων Πολιτιστικών και Ποντιακών Σωματείων, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα γεμάτο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων.
Ειδικότερα, το πρόγραμμα της ημέρας περιλαμβάνει δραστηριότητες για παιδιά, όπως ζωγραφική με θέμα τα παρχάρια, εκθέσεις λαογραφικού υλικού και παλαιών εκκλησιαστικών εικόνων, καθώς και παραδοσιακή ποντιακή κουζίνα (παρασκευή ποντιακών εδεσμάτων όπως φυλλωτά, πιροσκία, κορκότα, βούτορον με το παραδοσιακό ξυλάγκ, ωτία, σορβά, τυροκλωστή, κ.α.  από τους συμμετέχοντες συλλόγους).
Οι εκδηλώσεις θα ανοίξουν στις 18:00 ως εξής:
Φίλεμα. Χαιρετισμοί επισήμων. Καλωσόρισμα παρχαρομάνας. Ενοριακή χορωδία. Ποντιακό θέατρο. Χορευτικά συγκροτήματα
Ακολούθως, μετά τις 21:00, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν στο μουσικό γλέντι που θα λάβει χώρα με τη συμμετοχή καλλιτεχνών της περιοχής.