Κυριακή, 14 Απριλίου 2024, 2:23:44 μμ
Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2010 18:53

Ποδηλατάδα στη Δοϊράνη

podilatada


Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση «Γιατί το ποδήλατο εκτός από Βόλτα είναι και Ταξίδι», που οργάνωσε η διεύθυνση  Πολιτισμού-Τουρισμού – Αθλητισμού της Ν.Α Κιλκίς, την περασμένη Κυριακή 13.06.2010. Ποδηλατικές ομάδες από τη Θεσσαλονίκη και το Κιλκίς, ένωσαν τα… ποδήλατά τους σε μια ξεχωριστή εκδήλωση στην περιοχή Μουριών-Δοϊράνης. Η ομάδα των 150 ποδηλατών ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη με τρένο που ναύλωσε ειδικά γι αυτό το σκοπό η Νομαρχία Κιλκίς. Το τρένο έκανε μια ενδιάμεση στάση στο Σ.Σ Κιλκίς όπου ανέβηκαν και κάποιοι ποδηλάτες από την περιοχή του Κιλκίς.
Στο Σ.Σ Μουριών την ομάδα υποδέχθηκε ο Νομάρχης Β. Μπαλάσκας, ενώ λίγο αργότερα στο χώρο της εκδήλωσης έφθασε και ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Π. Ψωμιάδης. Μετά την υποδοχή η ποδηλατική ομάδα με όλη τη συνοδεία από την περιοχή κατευθύνθηκε στη λίμνη, όπου προχώρησε σε συμβολικό καθαρισμό ενός τμήματος της παραλίμνιας έκτασης.
Στο χώρο του Μουσείου Λίμνης, στους ποδηλάτες προσφέρθηκε σάντουιτς και νερό καθώς και «κεφίρ», προσφορά της εταιρείας ΚΟΥΚΑΚΗ.
Επίσης, δόθηκε συναυλία από το γνωστό τοπικό συγκρότημα BLUE FLAMES, ενώ στη συνέχεια οι ποδηλάτες ξεναγήθηκαν στο Μουσείο, στο Συμμαχικό Μνημείο και γενικά σε όλη τη γύρω περιοχή.
Οι δίτροχοι επισκέπτες – φίλοι της Λίμνης, αναχώρησαν ευχαριστημένοι για Θεσσαλονίκη με την ίδια αμαξοστοιχία κατά τις 5μ.μ..
Καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων ήταν παρόν κλιμάκιο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.
Η Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Κιλκίς ευχαριστεί θερμά τον τοπικό τύπο, τον Sport 103 fm, τον Antenna 97,5 fm, τoυς δικτυακούς τόπους reporter.gr και testdrive24.gr, το περιοδικό Τετρακίνηση mag, την Subaru motors hellas, την Φάρμα Κουκάκη, το νερό Πάικο, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, το Αστυνομικό Τμήμα Δροσάτου, τους υπαλλήλους του ΟΣΕ και ειδικότερα τον Παντελή Τζερτζεβέλη, βασικό συντονιστή των ποδηλατικών ομάδων της Θεσσαλονίκης, για την άψογη συνεργασία τους.