Τρίτη, 13 Απριλίου 2021, 4:53:37 πμ
etpa
Κυριακή, 04 Ιουλίου 2010 20:03

Ποντιακή διατροφή από τους Αργοναύτες

Συντάκτης:

argonautes


Το Σάββατο 26 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση της Ένωσης Ποντίων Ν. Κιλκίς «ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ» με θέμα την Ποντιακή Διατροφή. Η εκδήλωση έγινε στην πλατεία των Α΄ εργατικών κατοικιών και πλήθος κόσμου ήρθε για να δει και να γευτεί παραδοσιακά ποντιακά εδέσματα που μαγείρευαν  γυναίκες του συλλόγου με τις οδηγίες του Θεόφιλου Γεωργιάδη που βοήθησε τον σύλλογο για να οργανώσει την εκδήλωση.
Όλοι βάλανε τον καλύτερο εαυτό τους για να μπορέσουν να βγουν γεύσεις παραδοσιακές και νόστιμες με μεγάλη διατροφική αξία όπως παραδέχονται και αρκετοί διατροφολόγοι. Και ο κόσμος τίμησε όλη αυτή την προσπάθεια και φυσικά την τέχνη όλων αυτών που μαγείρευαν αφού στο τέλος της εκδήλωσης έμειναν λιγοστά εδέσματα. Αυτοί που ήρθαν στην γιορτή ποντιακής διατροφής γεύθηκαν με μεγάλη ευχαρίστηση τα ποντιακά εδέσματα χάρηκαν την ζωντανή μουσική και γενικά βρέθηκαν σε ένα κλίμα παρέας παλιάς γειτονιάς τότε που όλοι μοιραζόντουσαν με τους δίπλα φαγητά και παρέα.
Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να πεισθεί ο πολύς κόσμος  ότι η ποντιακή κουζίνα είναι μία σύγχρονη κουζίνα που μπορεί άνετα να εφαρμοσθεί και στην σημερινή εποχή γιατί είναι υγιεινή , γρήγορη και εκμεταλλεύεται όλο το εύρος των δημητριακών και γαλακτοκομικών.  Ένας ακόμη λόγος ότι η διατροφή είναι από τους σημαντικότερους πυλώνες στον πολιτισμό και μέσα από αυτή καταδεικνύονται ήθη και έθιμα αιώνων που μέσα από αυτή την διαδικασία παραμένουν και στις μέρες μας. Τέλος πρέπει να ευχαριστήσουμε τον σύλλογο των «ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ» για την πρωτοβουλία του αυτή αλλά και όλους όσους βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί μία τόσο πετυχημένη εκδήλωση.