Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, 1:50:56 πμ
Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2009 04:14

Ποντιακό πανοΰρ «Ακριτών»

Το διήμερο 10-11 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο των Δημοτικών Σχολείων, στο Πολύκαστρο, η ετήσια θεσμική εκδήλωση του Συλλόγου Ποντίων Πολυκάστρου & Περιχώρων «Οι Ακρίτες» – Ποντιακό Πανοΰρ 2009. Η εκδήλωση σημείωσε εξαιρετική επιτυχία παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Το διήμερο περιελάμβανε παρουσίαση χορευτικών τμημάτων από Πολιτιστικούς Συλλόγους της Ελλάδος και του εξωτερικού καθώς και εμφάνιση του μεγάλου χορευτικού τμήματος των «Ακριτών» σε καινούριο εντυπωσιακό πρόγραμμα.


Το κοινό διασκέδασε με παραδοσιακή μουσική από τους καλλιτέχνες Δ. Καρασαββίδη, Φ. Απατσίδη, Τ. Ευτυχιάδη, Κ. Βαφειάδη, Γ. Ιακωβίδη καθώς και τους πόντιους καλλιτέχνες Αντέμ Μπέσκιοϊλου και Κερίμ Αϊντίν, ειδικά προσκεκλημένους από τον Πόντο για να εμφανιστούν στο Ποντιακό Πανοΰρ 2009.
Η διαμόρφωση του προαύλιου των σχολείων με μεγάλα τραπέζια έδωσε ζεστασιά στο χώρο και την εικόνα μιας μεγάλης παρέας που διασκέδασε με τραγούδι, χορό και άφθονο φαγητό.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο δήμαρχος Πολυκάστρου Δ. Σμυδάκης, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κ. Κιλτίδης, ο αντινομάρχης Κιλκίς Χ. Γκουντενούδης, οι αντιδήμαρχοι Λ. Ευθυμιάδης, Λ. Σκαντζούρης και Α. Αναστασιάδης, ο Διοικητής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς Κ. Κρητικόπουλος, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Πολυκάστρου Χ. Παπαποστόλου και ο Υποδιοικητής Ε. Πασχαλίδης, το μέλος του Δ.Σ. του ΣΠΟΣ Κ. Μακεδονίας-Θεσσαλίας Κ. Ξανθόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Χ. Τσανασίδης, Γ. Παμποράκης, Κ. Σιωνίδης, Χ. Χαμουρούδης, ο επίτιμος πρόεδρος των «Ακριτών» Β. Αθανασιάδης, ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ Θ. Παραστατίδης και εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων. 
Ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς της εκδήλωσης, το Δήμο Πολυκάστρου, τη Νομαρχία Κιλκίς, την ΤΕΔΚ Ν. Κιλκίς, όλους τους επαγγελματίες που στήριξαν και φέτος το Ποντιακό Πανοΰρ, καθώς και όσους συμμετείχαν στην προετοιμασία των εδεσμάτων και βοήθησαν για την επιτυχία της παραπάνω εκδήλωσης.