Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 7:38:25 μμ
Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2009 08:54

Ποντιακό θέατρο στον Παντελεήμονα

Στα πλαίσια του 4ου Περιφερειακού Φεστιβάλ Ποντιακού Θεάτρου του ΣΠοΣ Κ. Μακεδονίας & Θεσσαλίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, την Παρασκευή 20/ 11 πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγ. Παντελεήμονα του Δ. Γαλλικού, η παράσταση «Αγάπη ταραέματα» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γρεβενών «ΒΕΝΤΖΙ». Ο ερασιτεχνικός σύλλογος με τους μικρούς, σε ηλικία, πρωταγωνιστές άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις ξυπνώντας αναμνήσεις από το παρελθόν αλλά και προσφέροντας άφθονο γέλιο στους θεατές.


Ήταν μια ανατρεπτική παράσταση που αναφέρονταν σε ιστορικές καταστάσεις και παραδοσιακές συνήθειες των ποντίων, με τον συνδυασμό λόγου,  ποντιακής λύρας και τραγουδιού.
Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε ο Δήμαρχος Γαλλικού, Γεώργιος Θεοδωρίδης, ο οποίος δήλωσε αργότερα: «Το ποντιακό θέατρο αναβιώνει στιγμές παράδοσης του λαϊκού μας πολιτισμού και αποτελεί «μοχλό» στον αγώνα για τη διάσωση και τη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και στην μεταλαμπάδευση αρχών και αξιών στους νεώτερους. Τέτοιου είδους εκδηλώσεις αγγίζουν κάθε ποντιακή ψυχή και μας φέρνουν πιο κοντά στην παράδοση μας.»
Την εκδήλωση τίμησαν, επίσης, με την παρουσία τους ο Πρόεδρος ΣΠοΣ κ. Μακεδονίας & Θεσσαλίας κ. Σαρβανίδης , ο πρώην Αντινομάρχης κ. Αμανατίδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ζώτος, ο Πρόεδρος Τ.Σ. Ν. Σάντας κ. Σιούτης, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.