Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2023, 1:54:10 πμ
Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2008 13:59

Πρόγραμμα προβολής του Δήμου Πολυκάστρου

Ενα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προβολής του Δήμου Πολυκάστρου υλοποίησε η δημοτική αρχή, δίνοντας για πρώτη φορά τη δυνατότητα πανελλαδικής προβολής της ιστορίας, του πολιτισμού, της ομορφιάς και των δυνατοτήτων που διαθέτει η πόλη και τα χωριά του Δήμου. Το πρόγραμμα ενεργοποίησε ο δήμαρχος Δημήτρης Σμυδάκης, με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Leader, μέσω της Αναπτυξιακής Κιλκίς. Ετσι, με τη δράση αυτή έγιναν, η ιστοσελίδα του Δήμου, ένα πολυσέλιδο έγχρωμο τουριστικό λεύκωμα κι ένα 35λεπτο βίντεο με περιήγηση στην πόλη και στα χωριά του Δήμου, στις όχθες του Αξιού ποταμού, στη συνοριακή γραμμή των Ευζώνων, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τις δυνατότητες και ευκαιρίες που προσφέρει η περιοχή για βιομηχανική ανάπτυξη, με την προνομιακή θέση που κατέχει, των οδικών και σιδηροδρομικών αξόνων που διαθέτει.


Η ιστοσελίδα, το λεύκωμα και το βίντεο, με τίτλο "Πολύκαστρο – Πύλη της Ελλάδας", παρουσιάσθηκαν σε ειδική εκδήλωση, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Δημοτικού Κέντρου Πολιτισμού και Πληροφόρησης.
Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του Δ.Κ.Π.Π., Αγγελος Αναστασιάδης και χαιρετισμό απηύθυναν ο δήμαρχος Δ. Σμυδάκης, ο πρόεδρος της ΑΝ.ΚΙ. Παύλος Πασσαλίδης και ο πρώην Υπουργός και βουλευτής Κιλκίς Σάββας Τσιτουρίδης, οι οποίοι μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για το αποτέλεσμα της δουλειάς που παρουσίασαν οι συντελεστές του προγράμματος.
Στη συνέχεια, στη γιγαντοοθόνη της αίθουσας προβλήθηκαν οι τρεις ξεχωριστές δράσεις από τους συντελεστές τους, η ιστοσελίδα από τον Παναγιώτη Γουδαμάνη, το λεύκωμα από τον Κώστα Τερζενίδη και το βίντεο από τη Δέσποινα Μοσχούτα.
Την εκδήλωση έκλεισε η Παιδική Χορωδία του Δήμου Πολυκάστρου, με τραγούδια των Χριστουγέννων, προετοιμάζοντας έτσι το κλίμα γι’ αυτό που ακολούθησε στην πλατεία της πόλης, όπου ο δήμαρχος κ. Σμυδάκης φωταγώγησε το Χριστουγεννιάτικο Δένδρο, υπό τους ήχους της Δημοτικής Φιλαρμονικής Πολυκάστρου, κάτω από τις λάμψεις των βεγγαλικών και τα χαμόγελα αισιοδοξίας μικρών και μεγάλων, που βρέθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας.