Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021, 11:30:57 μμ
etpa
Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2007 11:27

Προγραμματισμός της “ΤΕΧΝΗΣ”

Συντάκτης:
Η “ΤΕΧΝΗ” προγραμμάτισε και ανακοινώνει τις εκδηλώσεις της για το τελευταίο τρίμηνο του 2007.
Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2007, στις 8.30 μ.μ. στην αίθουσα “Μ. Ανδρόνικος” της “ΤΕΧΝΗΣ” ομιλία-συζήτηση με τον καθηγητή της Ιστορίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. Αθανάσιο Καραθανάση, με θέμα “Ιωνίκή Γη, 85 χρόνια μετά...”.

Παράλληλα θα λειτουργεί έκθεση εφημερίδων εποχής, φωτογραφιών, σχετικών βιβλίβν και περιοδικω΄ν από το αρχείο του κ. Χρ. Κυμπαρίδη, που θα διαρκέσει μέχει 4 Νοεμβρίο 207. Η εκδήλωση περιλαμβάνετα στο πρόγραμμα εορτασμού μνήμης Πεντεκαίδεκα Μαρτύρων, και γίνεται σε συνεργασία με το Σύλλογο Μικρασιατών Πολυκάστρου και Περιχώρων.
Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2007, το απόγευμα θα γίνουν τα εγαίνια έκθεσης έργων ζωγραφικής των Εικαστικών Τμημάτων της “ΤΕΧΝΗΣ” και του Τμήματος Δημιουργικής Γραφής στο χώρο της Γκαλερί Stoyanoy, στην πόλη της Βουλγαρίας Nova Zagora. Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι 20μερος.
Σάββατο και Κυριακή 20 και 21 Οκτωβρίου 2007, στο θέατρο “Ανετον” (Παρασκευοπούλου 42), στη Θεσσαλονίκη, στις 9 μ.μ. παραστάσεις της Θεατρικής Σκηνής της “ΤΕΧΝΗΣ” με το έργο του Ροζέ Βιτράκ “Βίκτωρ ή τα παιδιά στην εξουσία”. Οι παραστάσεις περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα των 42ων Δημητρίων του 2007, της Θεσσαλονίκης.
Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2007, στις 11 π.μ., στην “ΤΕΧΝΗ” εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση των μελών του φορέα.
Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2007, στις 8 μ.μ. εγκαίναι έκθεσης ζωγραφικής του Στέλιου Σταύρου, στην αίθουσα “Κούρος του Ευρωπού” της “ΤΕΧΝΗΣ”.
Η επιμέλεια της έκθεσης ανήκει στην ιστορικό Τέχνης κ. Χρύσα Δανέλλη.
Η εκδήλωση περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα εορτασμύ των Πεντεκαίδεκα Μαρτύρων.
Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2007, στις 8 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, παρουσίαση του βιβλίου “Βέβηλα, κίβδηλα, σκύβαλα” από τον συγγραφέα του και πολιτειολόγο κ. Κώστα Ζουράρι.
Η εκδήλωση περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα εορτασμού μνήμης των Πολιούων του Κιλκίς Πεντεκαίδεκα Μαρτύρων.
Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2007, στις 8 μ.μ., στην αίθουσα “Κούρος του Ευρωπού” της “ΤΕΧΝΗΣ”, εγκαίναι έκθεσης χειροποίητου κοσμήματος της Ταξιαρχούλας Λημναίου.
Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2007, στις 8 μ.μ. στην αίθουσα “Μανόλης Ανδρόνικος” της “ΤΕΧΝΗΣ” ομιλία-συζήτηση με τον καθηγητή της Νεοελληνικής Λογοτεχνάις του Α.Π.Θ. Δημήτρη Γουνελά, με θέμα “Γιατί ασυμβίβαστος ο Νίκος Καζαντζάκης”.
Η εκδήλωση είναι συμμετοχή της “ΤΕΧΝΗΣ” στο έτος Ν. Καζαντζάκης 2074, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 50 χρόνων από το θάνατό του.
Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2007 στις 6 μ.μ. στην αίθουσα “Κούρος του Ευρωπού” της “ΤΕΧΝΗΣ”, εγκαίνια της έκθεσης των Εικαστικών Εργαστηρίων της “ΤΕΧΝΗΣ” και των τμημάτων Δημιουργικής Γραφής, με συμμετοχή παιδιών απ’ όλο τον κόσμο (από τον διεθνή διαγωνισμό της Nova Zagora της Βουλγαρίας).
Παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων και παραστάσεων όπερας στο Μέγαρο Μουσικής και εικαστικών εκδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη, θα ανακοινωθούν έγκαιρα.