Τρίτη, 23 Ιουλίου 2024, 2:58:49 πμ
Τρίτη, 04 Ιουνίου 2024 09:59

Σεμινάριο πρώτων βοηθειών από τους Αργοναύτες Κιλκίς

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το σεμινάριο πρώτων βοηθειών που διοργάνωσε η Ένωση Ποντίων ν. Κιλκίς «Οι Αργοναύτες», την Κυριακή 26 Μαΐου 2024 στο εντευκτήριο της Ένωσης. Το σεμινάριο παρακολούθησαν μέλη του συλλόγου, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα “ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ” και “ΒΑΣΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΖΩΗΣ και ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΠΙΝΙΔΙΣΤΗ (BLS/AED)”.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν σε θέματα όπως: Εισαγωγή – Βασικές Αρχές Πρώτων Βοηθειών,  Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση “ΚΑΑ” και χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή “AEA – AED”, Αιμορραγίες και Τραύματα, Επείγοντα Περιστατικά και Αξιολόγηση.

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε από πιστοποιημένους Εκπαιδευτές του Τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με ειδικότητα “ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ και CPR/AED”. Οι συμμετέχοντες έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και ενεργή συμμετοχή, ενώ έλαβαν θεωρητική και πρακτική εξάσκηση με σκοπό να είναι σε θέση να προσφέρουν αποτελεσματική βοήθεια με ασφάλεια σε οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό χρειαστεί μέχρι να έρθουν οι αρμόδιες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Η Ένωση Ποντίων ν. Κιλκίς «Οι Αργοναύτες» ευχαριστεί ιδιαίτερα τους  πιστοποιημένους Εκπαιδευτές κ. Ευάγγελο Στάμκο και κ. Φανή Ζελελίδου και όλα τα μέλη που συμμετείχαν και στήριξαν αυτή την πρωτοβουλία και δεσμεύεται να συνεχίσει να προσφέρει ποιοτικά εκπαιδευτικά προγράμματα που προάγουν την ασφάλεια και την υγεία.

ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ ΚΙΛΚΙΣ