Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021, 5:36:24 πμ
etpa
Σάββατο, 10 Ιουλίου 2021 22:17

Σιωνίδης: "Σύντομα το στολίδι της Αξιούπολης, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, θα λάμψει μέσα από τη λειτουργία του"

Συντάκτης:

Καταγράψαμε σε πρόσφατο ρεπορτάζ την εικόνα εγκατάλειψης στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το ακριβότερο στολίδι της Αξιούπολης. Είναι τόσο εύγλωττη η αλήθεια της εικόνας ώστε προκάλεσε την άμεση αντίδραση της δημοτικής αρχής Παιονίας και του Δημάρχου Κώστα Σιωνίδη.


«βεβαίως και γνωρίζουμε το θέμα και φυσικά δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε το μοναδικό αυτό Μουσείο στην τύχη του. Ως νέα δημοτική αρχή εξαρχής ασχοληθήκαμε με το Μουσείο. Πρέπει όμως να γνωρίζετε πως πριν ξεκινήσουμε οποιαδήποτε πρωτοβουλία αναβάθμισης του χώρου οφείλαμε να ξεκαθαρίσουμε το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Το Μουσείο ανήκε σε ανώνυμη εταιρεία μέτοχος κατά 95% της οποίας είναι ο Δήμος Παιονίας.
Η απόφαση διάλυσης και εκκαθάρισης της εταιρείας λήφθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο επί διοίκησης Γκουντενούδη και όταν κληθήκαμε να την εφαρμόσουμε βρήκαμε εγγενή προσκόμματα τα οποία άρθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2020 με την παραίτηση του μέχρι τότε προέδρου της Κοινωφελούς δημοτικής επιχείρησης κ. Αναστάσιου Μπαβέλη, ο οποίος αντιδρούσε στη μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων της α.ε του Μουσείου φυσικής Ιστορίας στην κοινωφελή του δήμου.
Έκτοτε οι διαδικασίες επιταχύνθηκαν και με την έναρξη του νέου έτους η δημοτική αρχή έχει δρομολογήσει την προβολή του Μουσείου σε όλα τα σχολεία.
Πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι η δημοτική αρχή είχε να επιλύσει μια σειρά προβλημάτων που δεν φαίνονται μεν, ωστόσο όταν απαιτηθούν δράσεις και διάθεση πιστώσεων εμφανίζονται ως ανυπέρβλητα εμπόδια. Το κτήριο λοιπόν του παλαιού δημοτικού σχολείου στο οποίο στεγάζονται τα εκθέματα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στερείται οικοδομικής άδειας. Δεν ζητήθηκε όταν έγιναν οι εργασίες στο Μουσείο,. Όπως επίσης δεν διαθέτει οικοδομική άδεια ούτε το κτήριο του λειτουργούντος στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο Δημοτικού Σχολείου Αξιούπολης.
Στα αξιοσημείωτα πρέπει να καταγράψουμε την ένταξη στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου της μελέτης ενεργειαής αναβάθμισης του κτηρίου.
Θα τα διευθετήσουμε όλα αυτά και κυρίως πράττουμε παν το δυνατόν ώστε πολύ σύντομα το στολίδι της Αξιούπολης να λάμψει μέσα από την καθημερινή του λειτουργία…» διαβεβαίωσε ο κ. Σιωνίδης και αναμένουμε μαζί του την χαρμόσυνη ημέρα.
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Αξιούπολης αξίζει τη διαρκή προσοχή και συνεχή ανάδειξη και προβολή του.