Κυριακή, 26 Μαΐου 2024, 12:19:21 πμ
Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011 20:48

Σκωπτικά και ευτράπελα χρωμάτισαν την αποκριά

karnavali_rizia
Με πολλά δρώμενα που εμπεριείχαν πολλά σκωπτικά και ευτράπελα στοιχεία πραγματοποιήθηκε η αποκριάτικη εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Ρυζίων. Η εκδήλωση άρχισε με παρέλαση των  καρναβαλιστών στον κεντρικό δρόμο του οικισμού υπό τους ήχους παραδοσιακή μουσικής. Προηγούνταν  οι κουδουνάτοι που με το χαρακτηριστικό ήχο των κουδουνιών ανήγγειλαν την παρέλαση των καρναβαλιστών . Ακολουθούσε η καμήλα, που την πείραζαν και την προκαλούσαν τα παιδιά, με τον Αράπη να την οδηγεί, ενώ δεν έλειπε από το καρναβάλι μας και η αρκούδα με τον αρκουδιάρη της.
Τα παιδικά τμήματα των Πολιτιστικών Συλλόγων Ρυζίων και Ευρωπού παρουσίασαν με επιτυχία τους χορούς της Πάττυ και της Αντονέλας.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Μεσιάς παρουσίασε με επιτυχία το έθιμο της «Μπάμπως» και στη συνέχεια οι δύο Σύλλογοι Ρυζίων κι Μεσιάς έπλεξαν με ιδιαίτερη τέχνη και χάρη δύο Γαϊτανάκια δημιουργώντας έτσι ένα πολύχρωμο παιχνίδισμα με κορδέλες και στολές.
Ο Ντέντος  και η Μπάμπω αναπόλησαν τις παλιές καλές εποχές, αλλά μάταια κατάφεραν να επιτύχουν τις προ πολλού λησμονημένες…«επιδόσεις».
Μηνύματα αισιοδοξίας εν μέσω οικονομικής κρίσης προσπάθησε να στείλει ο Ντιμίκος σκορπώντας εκατομμύρια ευρουλάκια και ελπίδα για καλύτερες μέρες
Η «σέξι καλλονή» και ο «πολλά βαρύς» τελικά τα βρήκα  αφήνοντας μονό και έρημο τον «Σαμίχ» τον οποίο παρηγόρησε και απεκατέστησε με μία παρωδία γάμου η λυγερόκορμη «Γενοβέφα».
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε  με το κάψιμο του καρνάβαλου και πολύ χορό υπό τους ήχους  παραδοσιακής μουσικής.
Τους φιλοξενούμενους δεξιώθηκε ο σύλλογος με εδέσματα και κρασί. Τα ψωμί ήταν προσφορά της αρτοποιίας Δημητρίου Βιτλάρη.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αντιπερειφερειάρχης κ. Χρήστος Γκουντενούδης, ο Δήμαρχος κ. Αθανάσιος Λαπόρδας, οι Αντιδήμαρχοι κ. Δημήτριος Κουλίνας και κ. Γεώργιος Γεωργίτσαρος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα Αθανασία Λιάρτση και Άκης Οργάντζης, η Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ρυζίων κα Ζωή Δοντσίδου, ο Πρόεδρος της Δ. κοινότητας Γουμένισσας κ. Γιάννης Αλίρης, εκπρόσωποι Πολιτιστικών Συλλόγων και πλήθος κόσμου.