Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024, 9:17:29 μμ
Τετάρτη, 21 Μαϊος 2008 05:43

Στην Αγγλία το 2ο Γυμνάσιο

Το 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius 1 με τίτλο «Προστατεύοντας το Περιβάλλον της Ευρώπης. Σήμερα και για το Μέλλον», το οποίο εκπονεί για δεύτερη συνεχή χρονιά, συμμετείχε στη διάρκεια της εβδομάδας από 5 - 10 Μαΐου σε συνάντηση εργασίας στην πόλη Rugby της Αγγλίας.

Η ελληνική αποστολή, την οποία αποτελούσαν τέσσερις καθηγητές και τέσσερις μαθητές, επισκέφθηκε το σχολείο Rugby High School και συναντήθηκε με τις αντίστοιχες αποστολές από τα συμμετέχοντα στο ίδιο πρόγραμμα σχολεία από τη Μάλτα, την Πολωνία και τη Γαλλία.
Στη διάρκεια της εβδομάδας οι μαθητές παρουσίασαν τις δραστηριότητες που ανέπτυξαν στα σχολεία τους οι οποίες αφορούσαν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την εξοικονόμηση ενέργειας, ενώ παράλληλα συμμετείχαν και σε θεατρικό εργαστήριο όπου παρουσίασαν θεατρικό έργο σχετικό με τα στοιχεία της φύσης.
Οι καθηγητές στη διάρκεια των συνεδριάσεων αντάλλαξαν πληροφορίες για την πρόοδο του προγράμματος, προχώρησαν στην αξιολόγηση του δεύτερου έτους της συνεργασίας και προγραμμάτισαν τις δραστηριότητες και τις μετακινήσεις μεταξύ των σχολείων, πάντα στα πλαίσια του προγράμματος Comenius 1 για την επόμενη, τρίτη και τελευταία χρονιά υλοποίησής του.
Στη διάρκεια της επίσκεψης, μαθητές και καθηγητές είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους βοτανικούς κήπους του Ryton, καθώς και να ξεναγηθούν στο δημαρχείο της πόλης του Rugby και στο Rugby School, φημισμένο σχολείο της περιοχής όπου πρωτοπαίχτηκε το ομώνυμο άθλημα το 1823 από τον William Webb Ellis.
Επιπλέον, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν την πόλη Stratford-upon-Avon, γενέτειρα του Shakespeare (Σαίξπηρ), και να ξεναγηθούν στο σπίτι όπου γεννήθηκε και έζησε καθώς και το σχολείο όπου φοίτησε ο μεγάλος Άγγλος θεατρικός συγγραφέας. Την τελευταία ημέρα έκαναν βόλτα με ποταμόπλοιο στα φημισμένα κανάλια της περιοχής τα οποία κατασκευάστηκαν το 1804 και χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά αγαθών.
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τη διοργάνωση εκδήλωσης αποχαιρετισμού στο χώρο του σχολείου, όπου δόθηκαν αναμνηστικά δώρα και βεβαιώσεις συμμετοχής παρουσία της δημάρχου της πόλης. Οι μαθητές και οι μαθήτριες της ελληνικής αποστολής έδωσαν «Ελληνική νότα» στη βραδιά κλείνοντας την εκδήλωση τραγουδώντας και χορεύοντας ελληνικά τραγούδια με τη συνοδεία μπουζουκιού και κιθάρας, προσφέροντας ένα πολύ «ζεστό» θέαμα και ευχαριστώντας με αυτόν τον τρόπο όλες τις οικογένειες που φιλοξένησαν τους μαθητές των αποστολών οι οποίες και παραβρίσκονταν στην εκδήλωση.
Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ιδέες και προβληματισμούς με συνομήλικους μαθητές από ξένες χώρες αλλά και το σημαντικότερο, να μάθουν εκ των έσω τον τρόπο ζωής μιας τυπικής Αγγλικής οικογένειας, βιώνοντας μια αξέχαστη εμπειρία.