Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021, 7:24:31 μμ
etpa
Τρίτη, 24 Ιουνίου 2008 14:27

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΑΡΑΝΤΙΩΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Τιμή στον Πατέρα

Συντάκτης:
Με μια όμορφη και άρτια οργανωμένη εκδήλωση ο Σύλλογος Αμαραντιωτών Θεσσαλονίκης τίμησε τον Πατέρα για την προσφορά του στην κοινωνία, από τις ελάχιστες ανάλογες εκδηλώσεις που γίνονται στο νομό μας.
Γεμάτη από Αμαραντιώτες η αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του χωριού. Οι γυναίκες του ΚΑΠΗ Αμαράντων ετοίμασαν και προσέφεραν καταπληκτικούς ουζομεζέδες, δημιουργώντας μια ζεστή ατμόσφαιρα.

Την εκδήλωση άνοιξε ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου, Πέτρος Συμεωνίδης, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος, Γιώργος Δούκας. Δύο μικρά κορίτσια, η  Βασιλική Καβακιώτου και η Άννα Χασιωτάκη, διάβασαν ποιήματα αφιερωμένα στον Πατέρα.
Την κεντρική ομιλία για τον Πατέρα και το σημαντικό του ρόλο στην κοινωνία έκανε η γεν. γραμματέας Μαίρη Γεκουσίδου-Κάτζιου, θυμίζοντας με γλαφυρό και εύστοχο τρόπο τη διαχρονική εξέλιξη αυτού του ρόλου, από το χθες μέχρι και το σήμερα, που ο «πατέρας μοιράζεται τα οικογενειακά προβλήματα με τη Μητέρα και έτσι του δίνεται η ευκαιρία να αφήσει να φανεί και η άλλη του εικόνα. Έχουμε έναν Πατέρα συγκαταβατικό και συνεργάσιμο. Αναζητά και δέχεται τη γνώμη και πολλές φορές τη βοήθεια της γυναίκας του και προχωράνε μαζί στη ζωή… Και εκείνη η άκαμπτη και αγέλαστη πολλές φορές φυσιογνωμία του Πατέρα της παλιάς εποχής, βλέπουμε να γλυκαίνει, τώρα που οι συνθήκες της ζωής του το επιτρέπουν…»
Μετά την ομιλία η χορωδία των γυναικών του ΚΑΠΗ τραγούδησαν, με χορωδό τη Βασιλική Γεκουσίδου, καταχειροκροτούμενες από τους κατοίκους, ενώ η γιορτή έκλεισε με χορούς και τραγούδια για όλους.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο δήμαρχος Δοϊράνης Γ. Καλπακίδης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Κ. Τερζενίδης, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ελ. Παπαδοπούλου και η πρόεδρος του «Αμάραντου» Δ. Χουνουζίδου.