Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024, 1:48:40 πμ
Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011 11:14

Συνάντηση γνωριμίας με Πολιτιστικούς Συλλόγους

mpalaskas-politistikoi
Συνάντηση γνωριμίας με τους Πολιτιστικούς-Λαογραφικούς Συλλόγους που δραστηριοποιούνται στα όρια του νέου καλλικρατικού Δήμου Κιλκίς διοργάνωσε με πρωτοβουλία της η νέα δημοτική αρχή, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου. Στη συνάντηση προσήλθαν και συμμετείχαν εκπρόσωποι 50 περίπου Συλλόγων και από τις επτά Δημοτικές Ενότητες που απαρτίζουν το νέο δήμο.
Τη σύσκεψη άνοιξε με χαιρετισμό του ο δημοτικός σύμβουλος Τάσος Αμανατίδης, ενώ τη συζήτηση που ακολούθησε συντόνιζε ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Ευάγγελος Μπαλάσκας.
Ο Δήμαρχος Κιλκίς ευχαριστώντας τους εκπροσώπους των παριστάμενων Συλλόγων που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή του, αναγνώρισε το πολύπλευρο έργο που επιτελούν στις τοπικές τους κοινωνίες και τους ενημέρωσε για την πολιτική που θα ακολουθήσει η νέα διοίκηση σε θέματα πολιτισμού.
Συγκεκριμένα, όπως διευκρίνισε, αλλάζει η φιλοσοφία στην παροχή χρηματικής ενίσχυσης των Συλλόγων, ειδικά σήμερα που η οικονομική συγκυρία θέτει προσκόμματα σε όλους τους τομείς της κοινωνικής δραστηριότητας. Εφεξής ο δήμος θα στέκεται αρωγός σε δράσεις οι οποίες θα προάγουν ουσιαστικά τον πολιτισμό. Η επιχορήγηση των Συλλόγων δηλαδή  θα εξαρτάται πλέον από το περιεχόμενο και την πολιτιστική αξία των εκδηλώσεών τους. Αντίθετα, δεν θα ξοδεύονται χρήματα για φιέστες και πανηγύρια.
Παράλληλα, τους κάλεσε να αναβαθμίσουν τις δράσεις τους και να συμβάλλουν μέσα από την ενεργό συμμετοχή και τον εθελοντισμό τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι.
Τέλος, τόνισε την ανάγκη συνεργασίας και ανάπτυξης σχέσεων μεταξύ των Συλλόγων του Δήμου, ενώ τους προέτρεψε να απευθύνονται στον ΟΠΟΝΓΑ, ο οποίος μπορεί να τους προσφέρει τις υποστηρικτικές υπηρεσίες του σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό των δράσεών τους.
Στο πλαίσιο της συνάντησης και μετά από αίτημα του ΟΠΟΝΓΑ, όσοι Σύλλογοι προσήλθαν, κατέθεσαν στα στελέχη του ενημερωτικά στοιχεία σχετικά με το ιστορικό, τις δράσεις, τις λειτουργίες και τις σημαντικότερες εκδηλώσεις τους. Σκοπός ήταν η καταγραφή των Συλλόγων του νέου συνενωμένου δήμου Κιλκίς.
Ακολούθησαν τοποθετήσεις και ερωτήματα από τους εκπροσώπους των Συλλόγων.