Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 10:00:00 πμ
Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021 21:57

Τα νέα της εβδομάδας που πέρασε για τις δομές ΚΔΑΠ Kinesis for Kids (29-1-2021)

Μια ακόμη εβδομάδα έφτασε στο τέλος της. Μια εβδομάδα στην οποία μπορεί η αναστολή λειτουργίας για τις δομές ΚΔΑΠ να είναι ακόμη σε ισχύ για την αποφυγή της εξάπλωσης της πανδημίας covid-19, ωστόσο οι δομές ΚΔΑΠ Kinesis for Kids συνεχίζουν την ενεργή πορεία τους μέσα από σύγχρονες αλλά και ασύγχρονες διαδικτυακές δραστηριότητες.

 

Όσον αφορά τις σύγχρονες δράσεις, δηλαδή αυτές που πραγματοποιούνται με τη διαδικτυακή παρουσία των μαθητών τη στιγμή που εξελίσσονται, η θεματική της εβδομάδας ήταν πλούσια, τόσο στις εκπαιδευτικές όσο και στις αθλητικές δραστηριότητες. Πιο συγκεκριμένα, στο καράτε πραγματοποιήθηκαν ασκήσεις με στόχο την ενδυνάμωση του κορμού αλλά και τη βελτίωση λαβών στα χέρια. Στη δράση της ενόργανης πραγματοποιήθηκαν ασκήσεις για την εξάσκηση της ευλυγισίας, αλλά και απαιτητικές ασκήσεις ισορροπίας. Στο μοντέρνο χορό ολοκληρώθηκε η χορογραφία του πρώτου τετραμήνου, με τις μικρές αθλήτριες να ανυπομονούν για τη νέα χορογραφία που θα παρουσιαστεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Στις δράσεις εκπαιδευτικού περιεχομένου τα παιδιά συμμετείχαν στη φιλαναγνωσία, διαβάζοντας το παραμύθι «ο χαμένος θησαυρός» και συμπληρώνοντας στο τέλος ένα κουίζ κατανόησης. Τα αγαπημένα σε μικρούς και μεγάλους εικαστικά της εβδομάδας περιείχαν την κατασκευή του βασιλιά των ζώων, ενός λιονταριού δηλαδή, με τη βοήθεια της παλάμης των παιδιών. Η εβδομάδα έκλεισε γλυκά με μπισκοτοψησίματα και τα σπίτια των παιδιών μοσχομύρισαν βανίλια και σοκολάτα.

Όσο ο ιός επιμένει, τόσο επιμένουν και οι δομές ΚΔΑΠ Kinesis for Kids να βρίσκονται δίπλα στα παιδιά και τους γονείς που τους εμπιστεύονται, πραγματοποιώντας διαδικτυακές δράσεις για να γεμίζουν τις ελεύθερες ώρες των παιδιών δημιουργικά!