Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2023, 2:41:27 πμ
Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2010 14:14

Ταξίδι στη Μεσόγειο με το 2ο Δημοτικό Κιλκίς

2o_dimotiko


Επέτρεψε  τελικά ο καιρός  τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς να παρουσιάσουν το  εκπληκτικό μουσικοχορευτικό και θεατρικό τους ταξίδι στις χώρες της Μεσογείου (με σημείο αναφοράς  φυσικά την Πατρίδα μας) συνοδευόμενοι από το Κρουστόφωνο και τα μουσικά σύνολα του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς.
Με πολύ μεράκι, ένα ολόκληρο χρόνο, σκηνοθέτης (Στεφανία Παπαμιχαήλ), χορογράφος (Έλλη Παπαδάτου), εμπνευστής-οργανωτής (Ιωάννης Χαριτίδης), δάσκαλοι (σκηνική και ενδυματολογική επιμέλεια) και όλοι οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς προετοίμαζαν την εκδήλωση λήξης του σχολικού έτους 2009-2010. Μιας εκδήλωσης η οποία  με μοναδικό τρόπο (χορό, τραγούδι και θεατρικά δρώμενα) επιχείρησε και πέτυχε να  καλλιεργήσει στους μικρούς μαθητές τη συνεργασία, τη συλλογικότητα, την αλληλοαποδοχή  και την αγάπη στην τέχνη, τη δημιουργία και τον συνάνθρωπό μας.
Ο ρυθμός, η κίνηση, ο συντονισμός και  η συνεργασία 230μαθητών  στο μουσικοχορευτικό τους θέμα, επιβεβαίωσαν με  απόλυτη σαφήνεια την πολύ μεγάλη  εκπαιδευτική αξία της προσπάθειας. Δεκάδες ώρες διδασκαλίας μέσα στην τάξη δε θα μπορούσαν να καλλιεργήσουν  στους μαθητές αυτές τις δεξιότητες που καλλιεργήθηκαν με την προετοιμασία, την κινητοποίηση για τη διανομή των προσκλήσεων (ο ανθρωπιστικός σκοπός της εκδήλωσης) και την τελική παρουσίαση της δουλειάς τους.
Εκπληκτικό το δημιουργικό μέρος της εκδήλωσης αλλά εξίσου σημαντικό και το αποτέλεσμα της προσπάθειας για την ενίσχυση  του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες  του Δήμου Κιλκίς. Τα χρήματα που συγκέντρωσαν οι μαθητές από τη διανομή των προσκλήσεων ανήλθαν στο ποσό των εννέα χιλιάδων διακοσίων ευρώ (9.200_). Το ποσό αυτό στις μέρες μας  είναι  έξω και από την πιο αισιόδοξη πρόβλεψη. Δείχνει πόσο βαθιά  οι μικροί μαθητές  εσωτερίκευσαν τη σημασία της βοήθειας στα παιδιά με αναπηρίες. Τα παιδιά  τα οποία γνώρισαν και μίλησαν μαζί τους, όταν τους επισκέφτηκαν στο σχολείο.   
Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης.  Εκπαιδευτικούς του σχολείου  οι οποίοι αντιλαμβάνονται τη σημασία του ρόλου τους στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των μαθητών τους και δραστηριοποιούνται με ευρύτητα και πολύπλευρα. Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων ο οποίος αντιλαμβάνεται το ρόλο του ως συνεργάτη και βοηθού στο έργο του σχολείου και των εκπαιδευτικών. Τα μουσικά σύνολα του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς και την εκπαιδευτικό της μουσικής κ. Σοφία Καραλάζου οι οποίοι πλαισίωσαν την εκδήλωσα και έδωσαν τη συνέχεια στην εκπαιδευτική αυτή πρωτοβουλία  του σχολείου. Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν και τα οποία με ονειρεμένο τρόπο μας ταξίδεψαν  μουσικοχορευτικά και θεατρικά στις χώρες της Μεσογείου .
Θερμές ευχαριστίες σε όλους τους χορηγούς της εκδήλωσης, οι οποίοι αντιλαμβανόμενοι την εκπαιδευτική της αξία  τη στηρίζουν οικονομικά  χωρίς κανένα ενδοιασμό και δυσανασχέτηση. Ξεχωριστά πρέπει να  ευχαριστήσουμε, για τη συνέχεια και τη συνέπεια για αρκετά χρόνια στη στήριξη προσπάθειάς μας, το Νομάρχη Κιλκίς Ευάγγελο Μπαλάσκα, τον Πρόεδρο του ΟΠΟΝΓΑ  του Δήμου Κιλκίς Χρήστο Σπίγκο και τον Πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Παύλο Τονικίδη.