Κυριακή, 16 Μαΐου 2021, 3:39:22 μμ
etpa
Σάββατο, 10 Απριλίου 2021 18:47

Ταξίδια, πολλές δημιουργίες και δράσεις στα ΚΔΑΠ Άθλος Κιλκίς

Συντάκτης:

Ταξιδεύοντας στον κόσμο.

Mε το ρητορικό ερώτημα, Άραγε, που θα ταξιδέψουμε με τα ΚΔΑΠ ΑΘΛΟΣ Κιλκίς αυτή την εβδομάδα ?? Ποια θα είναι η τιμώμενη χώρα??, ξεκινήσαμε την εβδομάδα αυτή το εκπαιδευτικό μας ταξίδι ανά τον κόσμο.

 

Η χώρα προορισμός η πανέμορφη και φίλη χώρα ΙΤΑΛΙΑ. Μαγευτικός τόπος με πλούσιο υλικό εξερεύνησης και πολλά ιστορικά μνημεία και τοποθεσίες αξιοθαύμαστου κάλλους και ομορφιάς που μένουν αξέχαστες αν εεις την ευκαιρία και τη δυνατότητα να τις επισκεφθείς.

Περιηγηθήκαμε στο κέντρο – στον πόλο έλξης το πελώριο Κολοσσαίο που δεσπόζει και προκαλεί τον θαυμασμό σε κάθε άνθρωπο που βρίσκεται εκεί στην πρωτεύουσα της Ρώμης.

Και με το υπερθέαμα κάναμε μια βόλτα στην περίφημη Φοντάνα ντι Τρέβι όπου περιδιαβήκαμε το κοσμικό αυτό κέντρο όπου η κίνηση και η κυκλοφορία του κόσμου είναι συνεχής και ανεπανάληπτη. Συνεχίζοντας το εκπαιδευτικό ταξίδι μας στον κόσμο στο 7ο επεισόδιο συναντήσαμε και μάθαμε το χρήσιμα πράγματα για το Βατικανό και την Capella Sistina και ακολούθως είχαμε την χαρά να ακούσουμε τις όμορφες, μοναδικές φωνές των Λ.Παβαρότι και της Μ.Κάλλας. Μετά όμως τη μαγεία των ήχων συνέχεια με ένα ακόμη ταξίδι στην πανέμορφη Ιταλική επικράτεια με επίσκεψη στον ξακουστό Πύργο της Πίζας που στέκεται εκεί – αν και με κλίση – να προσφέρει στον τουρίστα μια εικόνα άξια θαυμασμού. Επόμενος σταθμός του ταξιδιού η ρομαντική Βενετία με τις ξακουστές γόνδολες και τα υδάτινα κανάλια που διασχίζουν την πόλη κάνοντας την περιήγηση αλησμόνητη.

Καλά όμως τα ταξίδια και ο τουρισμός αλλά έχουμε και μαθήματα κατασκευών και χειροτεχνίας κάθε φορά στο πρόγραμμα μας.

Μια ευχετήρια κάρτα ενόψει των Αγιων Ημερών του Πάσχα, 3D λουλούδια και μια υφασμάτινη τουλίπα (το λουλούδι – δώρο της Ολλανδίας) καθώς και ένα στεφάνι από πασχαλινά αυγά. Επίσης πανέρι με λαχανικά, ένα διακοσμητικό βαζάκι κοτόπουλο, πουλάκια και τα γλυκά και εργατικά μας χελιδόνια.

 

Μαγειρέματα: Μέσα στο εβδομαδιαίο αυτό πρόγραμμα μας είχαμε την δυνατότητα και στο μάθημα της μαγειρικής να φτιάξουμε τον παραδοσιακό και γευστικό χαλβά με σιμιγδάλι μαθαίνοντας στα παιδιά μας τα μυστικά της κουζίνας.

Καλή όμως η καλλιέργεια των χειρονακτικών ταλέντων των παιδιών μας αλλά χρειάζεται μετά την κοπιώδη εργασία του και λίγη γυμναστική για αποφόρτιση και ψυχαγωγία.

Διατάσεις και κινήσεις εκγύμνασης του αυχένα μας και ένα σπέσιαλ πρόγραμμα FULL BODY EXERCISE. Ομως ανεβήκαμε σε διάθεση και ψυχολογία στα ουράνια με το μοναδικό πρόγραμμα Zumba Kids Virtual by ΚΔΑΠ ΑΘΛΟΣ Κιλκίς όπου χορέψαμε, διασκεδάσαμε και θυμηθήκαμε παλιές μοναδικές χορογραφίες! Στις 8/04 γυμναστήκαμε παρέα με ασκήσεις για όλο το σώμα , κοιλιακούς και ραχιαίους και ακολούθως πολλές διατατικές ασκήσεις.

Τούτες όμως τις δύσκολες στιγμές που ζούμε από την πανδημία καταλάβαμε ότι ο καλύτερος σύμμαχος του ανθρώπου ότι είναι το διάβασμα. Και τι πιο ωραίο από τα διαβάσουμε και να λάβουμε γνώσεις και χρήσιμα μηνύματα για τη ζωή μας από το παραμύθι ''Το ψαράκι που ήθελε να πετάξει'' αλλά και ''Ο Αρίων κ το δελφίνι Παραμύθι Το μαγικό κουτί'' και ''τον Φιλάργυρο'' του Αισώπου, ''τον ήλιο και τον βάτραχο''.