Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020, 12:31:38 πμ
Κυριακή, 22 Μαρτίου 2020 21:30

Θανάση, σ’ ευχαριστούμε!

Συντάκτης:

Είχαμε την ευκαιρία κι άλλες φορές να πούμε ένα δημόσιο «μπράβο» στον εξαίρετο άνθρωπο και επιχειρηματία, Θανάση Κουκάκη, για την κοινωνική του ευαισθησία.

 

Όμως, η νέα του δωρεά, μιας πλήρους Ηλεκτρικής Κλίνης Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Βαρέως Τύπου στο νοσοκομείο Αχέπα, μας δίνει την ευκαιρία να ξαναπούμε ένα ταπεινό «Μπράβο» στον αγαπητό μας Θανάση.

Κατά καιρούς έχουμε επισημάνει τη θετική προσφορά και στάση κι άλλων επιχειρηματιών του νομού μας προς την κοινωνία, κι είμαστε ευτυχείς που διαθέτουμε τέτοιους επιχειρηματίες.

Ο Θανάσης είναι στην κορυφή αυτής της λίστας. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πάρα πολλές προσφορές του απέναντι σε φορείς και ανθρώπους, όπου υπήρχε ανάγκη ή όπου έπρεπε να στηριχθεί ο πολιτισμός, η εκπαίδευση και η ιστορία του τόπου μας. Κι είμαστε σίγουροι πως υπάρχουν κι άλλες τόσες που δεν τις γνωρίζουμε.

Ο Θανάσης, το παιδί από τ’ Αποστολάρια, δούλεψε σκληρά, με όραμα και αποφασιστικότητα για να φθάσει να δημιουργήσει μια εκπληκτική εξαγωγική εταιρεία, με προϊόντα ποιότητας, από αυτά που προβάλλουν και το νομό μας και την Ελλάδα.

Αυτό όμως που τον κάνει να ξεχωρίζει, δεν είναι (μόνο) η επιτυχημένη επιχειρηματική του διαδρομή. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι το ότι συνεχίζει να είναι το παιδί από τ’ Αποστολάρια. Η επιτυχία του ενίσχυσε και δυνάμωσε ακόμη περισσότερο την αγάπη του για τον τόπο του και τους ανθρώπους του και του έδωσε δύναμη να σταθεί αρωγός σε κάθε τι θετικό, σε κάθε τι αναγκαίο για την προκοπή του γενέθλιου τόπου του, του νομού Κιλκίς.

Γι’ άλλη μια φορά ο Θανάσης μας έδειξε το τι σημαίνει Άνθρωπος, το τι σημαίνει κοινωνική ευαισθησία, προσφορά στο συνάνθρωπο, και αγάπη για τον τόπο.

Τα έχω γράψει λίγο εν θερμώ, αλλά μόνο έτσι θα μπορούσα. Ξέροντας πως αύριο θα τ΄ ακούσω! Κι επειδή υπάρχει «απαγορευτικό» από την πλευρά του για τέτοια σχόλια και αναφορές στο πρόσωπό του, το κάνω εν θερμώ, για να προλάβω να τα πω…

Νάσαι γερός Θανάση, να σε χαίρονται οι δικοί σου άνθρωποι και μαζί τους και όλοι εμείς οι συμπατριώτες σου, που αισθανόμαστε περηφάνια για τη συνύπαρξη. Σ’ ευχαριστούμε!

Κώστας Τερζενίδης