Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020, 12:56:31 πμ
Παρασκευή, 22 Μαϊος 2020 09:52

Θριαμβεύει ο εθελοντισμός στα χωριά της Παιονίας

Συντάκτης:

Για άλλη μια φορά ο Σύλλογος Γυναικών Γρίβας -με πρωτεργάτριες τις Λ. Κιόση, Κ. Ζέγκλη, Μ. Βόικου και Ζ. Κιόση- και πάλι ήταν πρωταγωνιστής στον Εθελοντισμό.

Μετά την ανακαίνιση του Αγροτικού Ιατρείου για τους ηλικιωμένους και την τοποθέτηση νέων μπασκετών για τα παιδιά του χωριού, που είχαμε αναφέρει παλαιότερα, σήμερα ο Σύλλογος φρόντισε για το κόψιμο των χόρτων και την καθαριότητα του κτιρίου του Σπίτι Παιδιού.

 

Πλάι σε αυτό θα ήθελα να αναφέρω και την πολύ ωραία προσπάθεια που γίνεται εθελοντικά από την Κοινότητα Πολυκάστρου μ-ε πρωτεργάτες τους Γ. Κατραμάδας, Αν. Μαμαγκενίδης, Στ. Γκαϊτατζής και το κατάστημα Τσέλιος.

Μια ακόμη θετική προσπάθεια είναι του Πολιτιστικού Συλλόγου Κούπας -με τους Aν. Κίτη και Π. Σαράφης, αλλά και του Περιβαλλοντικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσιάς. Συγνώμη αν παραλείπω κάποια προσπάθεια, αυτές υπέπεσαν στην αντίληψη μου.

Θα πω ένα μεγάλο μπράβο σε αυτούς τους ανθρώπους του εθελοντισμού που αγαπούν τις κοινότητές τους, και δε θα μπω σε διαδικασία να αναφέρω τι κάνει ο Δήμος. Έχοντας προϋπάρξει σε αιρετή θέση, δε θα κάνω αυτά που κορόιδευα. Κράξιμο και κριτική από τον καναπέ. Ειδικά όσο σκέφτομαι πριν τις εκλογές τους ανθρώπους που ανέβαζαν διαφόρου τύπου φωτογραφίες, λέγοντας που είναι ο Δήμος, άνθρωποι που ουδεμία σχέση είχαν με τα κοινά ποτέ, ούτε σε συλλόγους, ούτε πουθενά. Και σήμερα φυσικά μετά τις εκλογές, αφού χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιήθηκαν, εξαφανίστηκαν.

Λοιπόν, κρατάμε τα θετικά, ότι υπάρχουν άνθρωποι που πονάνε και νοιάζονται τον τόπο, αφήνουμε στην άκρη τα πικρόχολα για τους μίζερους και προχωράμε όλοι μαζί. Πιο πολύ από ποτέ πρέπει τώρα να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον. Αγωνιζόμαστε για τον τόπο. Και φυσικά στηρίζουμε τους επαγγελματίες και τα μαγαζιά του τόπου μας.

Ελένη Δούμου