Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021, 9:27:16 μμ
etpa
Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2021 19:41

Τηλεκπαίδευση – e-δραστηριότητες των δομών ΚΔΑΠ Kinesis for Kids

Συντάκτης:

Μπορεί η φυσική παρουσιά των παιδιών στις δομές ΚΔΑΠ Kinesis for Kids να έχει απαγορευθεί λόγω των συνθηκών που επικρατούν, ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο και με την αλληλεπίδραση μεταξύ των εκπαιδευτικών των δομών και των μικρών μαθητών.

 

Πιο συγκεκριμένα, όλον αυτόν τον καιρό τα ΚΔΑΠ Kinesis for Kids, με σύμμαχο την τεχνολογία, έχουν βρει τρόπους να είναι συνεχώς κοντά στα παιδιά. Ένας από αυτούς, η ασύγχρονη εκπαίδευση, που αφορά εκπαιδευτικά βίντεο τα οποία μπορούν να παρακολουθούν μικροί και μεγάλοι οποιαδήποτε στιγμή θελήσουν μέσω τoυ καναλιού ΚΔΑΠ Kinesis for Kids στο youtube, και μέσα από αυτά να πληροφορηθούν, να γυμναστούν ή να υλοποιήσουν εικαστικές δραστηριότητες . Κάθε εβδομάδα με νέα θεματολογία, τα βίντεο των ΚΔΑΠ Kinesis for Kids προσφέρουν δημιουργικό χρόνο στους μαθητές τους. Η περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε με γυμναστική Zumba junior, συνεχίστηκε με πειράματα για μικρά παιδιά αλλά και κατασκευή κηροπήγιου με απλά υλικά και ολοκληρώθηκε με εκπαιδευτικό βίντεο με θέμα το διάστημα.

Zumba kids
Μέσα από την κίνηση τον ρυθμό και τη μουσική, το παιδί εκφράζεται και διασκεδάζει αυξάνοντας την θετική εικόνα που έχει για τον εαυτό του και ενισχύοντας την αυτοπεποίθησή του. Τα παιδιά χορεύοντας Zumba αυξάνουν την αυτοσυγκέντρωση και την αυτοπεποίθησή τους, τονώνουν το μεταβολισμού τους και βελτιώνουν το συντονισμού τους. Η Zumba είναι η εναλλακτική λύση που γυμνάζει όλο το σώμα με διασκεδαστικό, χορευτικό και ξεσηκωτικό τρόπο χωρίς πιέσεις και περιορισμούς. Το ιδανικό πρόγραμμα για τους μικρούς φαν του χορού και τα παιδιά που δυσκολεύονται να μπουν σε ένα πειθαρχημένο πρόγραμμα γυμναστικής.
https://www.youtube.com/watch?v=rSKuj2aM5XI

Εσύ το ήξερες; - Πειράματα για μικρά παιδιά
Στα παιδιά αρέσει να πειραματίζονται με διάφορα υλικά του περιβάλλοντος τους. Με αυτόν τον τρόπο ικανοποιούν την περιέργεια τους και τελικά οδηγούνται στη μάθηση. Στο συγκεκριμένο βίντεο μπορούν με απλά υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας κατανοήσουν πώς γίνεται η έκρηξη ενός ηφαιστείου και τις συνέπειες που προκαλούνται από την έκρηξη.? Με όμοιο τρόπο μπορεί να γίνει η κατανόηση και άλλων φυσικών φαινομένων.? Παροτρύνετε λοιπόν τα παιδιά να πειραματιστούν και παίξτε και εσείς μαζί τους, περνώντας μαζί τους πολύτιμο και δημιουργικό χρόνο!
Τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε:
• 1 πλαστικό ποτήρι με κομμένο πάτο
• 1 πλαστικό πιάτο
• Αλουμινόχαρτο
• 3 κ. σούπας μαγειρική σόδα
• Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής ή τέμπερα
• Ξύδι.
https://www.youtube.com/watch?v=1xQibtBs6qc&list=PLQrkpFsKF2j5IXTPwEhM7YRmuBEZdJ4aK&index=3&t=1s

Φτιάξ΄το μόνος σου
Πως μπορούμε ένα απλό βάζο να το μεταμορφώσουμε σε ένα εντυπωσιακό και όμορφο φαναράκι για το σπίτι μας! Έτσι λοιπόν, το ΚΔΑΠ Kinesis for kids είναι εδώ για να φτιάξει μαζί με τους μικρούς μας φίλους τα πιο δημιουργικά χιονισμένα φαναράκια ! Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε πως μπορείτε με λίγα υλικά και με πολύ φαντασία να δημιουργήσετε όμορφα και ξεχωριστά φαναράκια για το σπίτι σας! Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τη κατασκευή μας!!
? Βάζο γυάλινο
? Κόλλα Ντεκουπάζ
? Κορδέλα σε διάφορα χρώματα
? Πινέλο
? Λαδόκολλα
? Αλάτι χοντρό
?Χάρτινη καρδούλα
? Σελοτέιπ
https://www.youtube.com/watch?v=R5jvMYnRDIU&list=PLQrkpFsKF2j5IXTPwEhM7YRmuBEZdJ4aK&index=2

Εσύ το ήξερες; - Virtual Education
Το Virtual education είναι ένα σύγχρονο είδος εκπαίδευσης που συνδυάζει την τεχνολογία και τη μάθηση. Σε αυτό τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά βίντεο με ποικίλη θεματολογία. Έπειτα, συζητώντας και αναλύοντας όσα έχουν παρακολουθήσει, οργανώνουν τις απορίες που τους έχουν δημιουργηθεί και αναζητούν σχετικές απαντήσεις. Μέσα από αυτή τη διεργασία τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν δεξιότητες γνωστικές, επίλυσης προβλημάτων και κριτικής σκέψης. Παράλληλα, μαθαίνουν να δουλεύουν σε ομάδες, να συνεργάζονται και έρχονται σε επαφή με ασφαλή και οργανωμένο τρόπο με τις νέες τεχνολογίες.Ακόμα ένα βίντεο της ενότητας αυτής ήρθε για να συντροφεύσει τους μικρούς, αλλά και μεγάλους φίλους του ΚΔΑΠ Kinesis for kids. Θέμα μας ο γαλαξίας ? και το ηλιακό μας σύστημα.? Το διαστημικό μας ταξίδι τώρα ξεκινάει. Προσδεθείτε!
https://www.youtube.com/watch?v=QyuCvAlm0w8&list=PLQrkpFsKF2j5IXTPwEhM7YRmuBEZdJ4aK&index=1