Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 10:51:23 μμ
Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021 19:25

Τηλεκπαίδευση – e-δραστηριότητες των δομών ΚΔΑΠ Kinesis for Kids για την εβδομάδα 15-19/02/2021

Μπορεί η φυσική παρουσία των παιδιών στις δομές ΚΔΑΠ Kinesis for Kids να έχει απαγορευθεί λόγω των συνθηκών που επικρατούν, ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο και με την αλληλεπίδραση μεταξύ των εκπαιδευτικών των δομών και των μικρών μαθητών.

Πιο συγκεκριμένα, όλον αυτόν τον καιρό τα ΚΔΑΠ Kinesis for Kids, με σύμμαχο την τεχνολογία, έχουν βρει τρόπους να είναι συνεχώς κοντά στα παιδιά. Ένας από αυτούς, η ασύγχρονη εκπαίδευση, που αφορά εκπαιδευτικά βίντεο τα οποία μπορούν να παρακολουθούν μικροί και μεγάλοι οποιαδήποτε στιγμή θελήσουν μέσω τoυ καναλιού ΚΔΑΠ Kinesis for Kids στο youtube, και μέσα από αυτά να πληροφορηθούν, να γυμναστούν ή να υλοποιήσουν εικαστικές δραστηριότητες . Κάθε εβδομάδα με νέα θεματολογία, τα βίντεο των ΚΔΑΠ Kinesis for Kids προσφέρουν δημιουργικό χρόνο στους μαθητές τους. Για την εβδομάδα που πέρασε δύο ήταν τα βίντεο που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των μικρών φίλων του ΚΔΑΠ. Το πρώτο είχε αθλητικό χαρακτήρα. Εκεί μπορούσε κανείς να παρακολουθήσει απλές ασκήσεις γενικής γυμναστικής για την ενδυνάμωση του σώματος, οι οποίες είναι εύκολο να υλοποιηθούν σε χώρους του σπιτιού. Το δεύτερο είχε πιο ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε αυτό, αναφέρεται τι είναι η στοματική υγιεινή αλλά και ποιες ρουτίνες θα πρέπει να ακολουθούν τα παιδιά ώστε να αποφύγουν επίπονες επισκέψεις στον οδοντίατρο. Όλα τα βίντεο έχουν επιμεληθεί καταρτισμένοι εκπαιδευτικοί των δομών.

https://www.youtube.com/watch?v=_FlwoM-btsQ

 

Kids Gymnastics (Γενική γυμναστική ενδυνάμωσης για παιδιά 5 -12 ετών)

Στο Kids Gymnastics πραγματοποιείται εκμάθηση και ενδυνάμωση σε βασικές θέσεις και δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να γνωρίσουν καλύτερα το σώμα τους. Ο έλεγχος της αναπνοής αποτελεί ουσιαστικό στοιχείο όλων των ασκήσεων. Τα βασικά του οφέλη είναι η μυϊκή ενδυνάμωση, η ακρίβεια των κινήσεων και η απόκτηση πολλαπλών κινητικών δεξιοτήτων. Εκτός από τα πολλαπλά σωματικά οφέλη, το Gymnastics βελτιώνει σημαντικά και τη νοητική λειτουργία των παιδιών καθώς προσφέρει την ικανότητα να ακούνε και να ακολουθούν κατευθύνσεις. Τα παιδιά μαθαίνουν τον αυτοσεβασμό και χτίζονται σχέσεις εμπιστοσύνης. Βελτιώνει τις προσωπικές δεξιότητες τους, αυξάνει την αυτοσυγκέντρωση και βοηθά στην κατανόηση του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος μέσα από τη συνεργασία και την αλληλοβοήθεια. Τέλος, το παιδί αποκτά προσοχή στη λεπτομέρεια ενώ παράλληλα, βλέπει το σώμα του να μεταμορφώνεται από προπόνηση σε προπόνηση.

https://www.youtube.com/watch?v=JzMCU-CFk6M&t=1s

 

Εσύ το ήξερες; "Στοματική υγιεινή για παιδιά" 

Ένα από τα πιο σημαντικά θέματα που δεν πρέπει να αμελεί ο άνθρωπος είναι αυτό της στοματικής του υγιεινής. Έτσι λοιπόν, στο σημερινό μας βίντεο  "Εσύ το ήξερες;", θα μιλήσουμε για το πόσο σημαντική είναι η φροντίδα των δοντιών μας, καθώς και τα προβλήματα που προκύπτουν αν δεν τα προσέχουμε.

Το Virtual education είναι ένα σύγχρονο είδος εκπαίδευσης που συνδυάζει την τεχνολογία και τη μάθηση. Σε αυτό τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά βίντεο με ποικίλη θεματολογία.