Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024, 10:16:21 μμ
Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2010 09:47

Τίμησαν την ημέρα της Γυναίκας

Την τιμητική της είχε η Γυναίκα, στο Δήμο Γαλλικού, το Σαββατοκύριακο που πέρασε. Συγκεκριμένα, εκδηλώσεις για την Ημέρα της Γυναίκας πραγματοποιήθηκαν σε Ν. Σάντα, Καμπάνη και Μάνδρες. Στον Καμπάνη, το Σάββατο, 6 Μαρτίου, στον ατμοσφαιρικό χώρο του κέντρου «Το Μπέρδεμα των Γεύσεων» πλημμυρισμένο από πλήθος γυναικών από όλο το δήμο, ο Σύλλογος Γυναικών γιόρτασε με φαγητό, παραδοσιακή μουσική και πολύ χορό. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η σύζυγος του Δημάρχου Γαλλικού, Γεώργιου Θεοδωρίδη.


Στο ίδιο εορταστικό κλίμα στις Μάνδρες, στην αίθουσα του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου οι γυναίκες του χωριού πρόσφεραν τον «οβολό» τους και σε συνεργασία με τον Σύλλογο, επιμελήθηκαν μια πολύ ιδιαίτερη εκδήλωση με νηστίσιμα εδέσματα, κρασί, μουσική και πολύ κέφι.
Το Δ.Σ., επί της ευκαιρίας, ανακοίνωσε την διοργάνωση ομιλίας – συζήτησης με τον κ. Χύτα Γεώργιο, χειρούργο ουρολόγο διευθυντή τμήματος λιθοτριψίας Αγ. Λουκά, για διάφορα θέματα που αφορούν τις γυναίκες, την Κυριακή 21/3 και ώρα 11:00 στην αίθουσα του συλλόγου.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η σύζυγος του Δημάρχου Γαλλικού, Γεώργιου Θεοδωρίδη και η δημοτική σύμβουλος κ. Δημάκη Άννα.
Παραμονή της Γιορτής, Κυριακή 7 Μαρτίου, ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Σάντας διοργάνωσε μια πολύ όμορφη βραδιά για τις γυναίκες, παρουσία του Δημάρχου Γαλλικού, Γεώργιου Θεοδωρίδη, του εκπροσώπου της τοπικής εκκλησίας, οι βουλευτές Ν. Κιλκίς κ. Παραστατίδης Θ. και κ. Φλωρίδης Γ., του Αντιδημάρχου κ. Χωλίδη Ν., του δημοτικού συμβούλου κ. Ζώτου Χ., του Προέδρου Τοπικού Συμβουλίου, κ. Σιούτη Κων/νου.
Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος, αφού ευχήθηκε σε όλες τις γυναίκες τόνισε πως σήμερα τιμούμε και αναγνωρίζουμε τη θέση και τον ρόλο της μάνας, της αδελφής, της συζύγου, της γιαγιάς και κάθε γυναίκα που με απλότητα παραδίδει καθημερινά μαθήματα ήθους και ζωής.  Δήλωσε χαρακτηριστικά « η γυναίκα από την φύση της είναι πλασμένη για την μητρότητα, τη συντροφικότητα, παράλληλα όμως είναι προικισμένη με απίστευτη δύναμη και αντοχή. Με αυτόν τον μαγικό συνδυασμό πάλεψε για να κατακτήσει τα δικαιώματα της, κρατώντας και το βάρος του δύσκολου και πολύπλευρου ρόλου της ως μητέρα, σύντροφος, ως πηγή έμπνευσης και δημιουργίας.»
Ακολούθησε, μια μικρή επίδειξη από την ομάδα του χορευτικού τμήματος του συλλόγου η οποία αποκόμισε τα θερμά συγχαρητήρια και το χειροκρότημα όλων των παριστάμενων.
Κορυφαία στιγμή της διοργάνωσης και σε έντονο κλίμα συγκίνησης η ανακήρυξη της κ. Σιούτη Μάγδα  ως επίτιμου μέλους, για την προσφορά της στο σύλλογο.