Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022, 6:04:05 πμ
etpa
Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021 13:35

Το Κιλκίς λαμπροφορεί τους Αγίους 15 Μάρτυρες

Συντάκτης:

Η ακριτική και πολυπροσφυγική πόλη του Κιλκίς λαμπροφορεί, σεμνύνεται και καυχάται για τους άγρυπνους προστάτες της, τους Αγίους Πέντεκαιδεκα Ιερομάρτυρες, τιμώντας με κάθε τιμή, σεβασμό και αγάπη την ιερά μνήμη τους.

 

Οι πανηγυρικές και εορταστικές εκδηλώσεις τους κορυφώθηκαν σήμερα, Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021, με τη λαμπρή τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον περικαλλή Ιερό Ναό των Πολιούχων του Κιλκίς.

Του πανηγυρικού Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γουμενίσσης κ. Δημήτριος, ο οποίος και προέστη της Θ. Λειτουργίας και συλλειτούργησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας κ. Γαβριήλ και ο οικείος Μητροπολίτης Σεβ. Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος.

Τους Αρχιερείς πλαισίωσαν Αρχιμανδρίτες, Πρεσβύτεροι και Διάκονοι.

 

Μήνυμα Ενότητας και Αγάπης

Ο Ποιμενάρχης του Κιλκίς κ. Βαρθολομαίος τόνισε ότι σήμερα όλος ο Ορθόδοξος Χριστιανικός κόσμος στρέφει το βλέμμα του στο Κιλκίς και μοιράζοται τη χαρά μας για τους Αγίους προστάτες μας.

"Εδώ, στην όμορφη πόλη μας, ενωμένοι και αγαπημένοι δοξολογούμε τον Τριαδικό Θεό και αναπέμπουμε ευχαριστήρια δέηση για το δώρο του, τους θεοτίμητους Αγίους που μας σκέπουν και μας προστατεύουν. Ενότητα που οφείλουμε να διατηρήσουμε και να διαφυλάξουμε για την αγάπη μας στον Χριστό και στην πατρίδα μας. Χρόνια Πολλά!

Γουμενίσσης: Η μεγάλη αξία των Αγίων

Τον θείο λόγο κήρυξε ο προεστός της Ευχαριστιακής Συνάξεως, Σεβ. Μητροπολίτης Γουμενίσσης κ. Δημήτριος, μιλώντας σχετικά με τους σήμερα τιμώμενους Αγίους.

Άξιος ο Πρωτοπρεσβύτερος!

Στο τέλος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος απένειμε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβύτερου στον Προϊστάμενο του Ναού Οικ. π. Πολύκαρπο Κοντοζίδη, συγχαίροντάς τον για την άρτια διοργάνωση της πανηγύρεως.

Λόγω των αυστηρών υγειονομικών μέτρων αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας των Αγίων περιμετρικά των δρόμων του Ναού προς ευλογία της πόλης και των ευσεβών πιστών.

Επικεφαλής του Λαού ήταν ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτριος Κυριακίδης, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Βουλευτής Κιλκίς κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, ο Βουλευτής του Νομού κ. Γεώργιος Φραγγίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Ανδρέας Βεργίδης, ο Ταξίαρχος κ. Βασίλειος Τσάμης, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και της Δημοτικής Αρχής, Φορέων, Συλλόγων, κ.α.

Χρήστος Καναρόπουλος