Τρίτη, 23 Ιουλίου 2024, 2:24:51 πμ
Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2024 08:24

Το Σάββατο 15/6 η απονομή βραβείων στους νικητές του 29ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού «Κούρος Ευρωπού» της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς

Το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024 και ώρα 8.30 το βράδυ, στο Θεατράκι της Τέχνης θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής βραβείων και επαίνων στους νικητές του 29ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού «Κούρος Ευρωπού» της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ελευθέρια 2024» του Δήμου Κιλκίς.

Οι συμμετοχές και της φετινής διοργάνωσης έκρυβαν εκπλήξεις, καθώς δεν προέρχονται μόνο από τον Ελλαδικό χώρο (Ναύπλιο, Σέρρες, Καλάβρυτα, Κομοτονή, Ηράκλειο, Ορεστιάδα, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Αμαλιάδα, Άργος κ.α) αλλά και από το Σικάγο των ΗΠΑ, την Αγγλία, τη Γερμανία και πολλές από την Κύπρο.

Μόνο αισιοδοξία μπορεί να μας γεμίζει η ανταπόκριση των εκκολαπτόμενων και μη  ποιητών, σε μια χώρα που γέννησε την ποίηση.

            Τα αποτελέσματα του 29ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού έχουν ως εξής:

 

ΒΡΑΒΕΙΑ

1ο βραβείο στον Φώτη Ορέστη Μικελάκη για την ποιητική συλλογή με τίτλο «Προς μετακόμιση»  και το ψευδώνυμο Απολλόδωρος από την Αθήνα.

2ο βραβείο στην Μαίριλυν Ζαννέτου για την ποιητική συλλογή με τίτλο «Άνω τελεία» και το ψευδώνυμο Mανταλένα Παπαλεοντίου από την Κύπρο

 3ο βραβείο στην Στέλλα Δέδε  για την ποιητική συλλογή «Σε ανεστραμμένο προβολέα» και το ψευδώνυμο Σαφίρ7 από την Αθήνα.

   Το φετινό,  τιμητικό αφιέρωμα, στο πλαίσιο του 29ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού «Κούρος Ευρωπού», αφορά  στον ποιητή Μάνο Ελευθερίου και φέρει τον τίτλο  «Ο Άμλετ της Σελήνης».

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με συναυλία μελοποιημένων ποιημάτων του Μάνου Ελευθερίου από εξαιρετικούς καλλιτέχνες και φίλους της Τέχνης. Ο Φίλιππος Μαχαίρας στην κιθάρα και φωνή,  ο  Κωνσταντίνος Βελλιάδης στο μπουζούκι και ο Γιάννης  Περδίκης στο πιάνο και φωνή, ο καθένας ξεχωριστός στον τομέα του, θα είναι μαζί μας για ένα μουσικό ταξίδι από τα λόγια και τα χρόνια τα χαμένα μέχρι τον Αμλετ της Σελήνης και το τελευταίο αντίο.   .

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Μακεδονικής Καλλιτεχνικής Εταιρίας ΤΕΧΝΗ σας προσκαλεί όλους σε αυτή τη γιορτή της ποίησης στην πόλη μας, μια γιορτή που  διοργανώνει με αγάπη και  συνέπεια τα τελευταία 29 χρόνια.         

            Ελάτε για να γνωρίσετε τους ποιητές του σήμερα, ελάτε να κουβεντιάσουμε για όλα αυτά που υπερβαίνουν το φθαρτό γιατί ας μην ξεχνάμε ότι όπου φθάνουν οι άνθρωποι ασθμαίνοντας βρίσκουν τους ποιητές που έχουν φθάσει πετώντας.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την αιγίδα του Δήμου Κιλκίς.

ΤΕΧΝΗ ΚΙΛΚΙΣ