Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022, 6:26:47 πμ
etpa
Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2021 13:02

Τρισάγιο στο Ηρώο της Μάχης του Κιλκίς από τον Κιλκισίου Βαρθολομαίο

Συντάκτης:

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, το πρωί της Τρίτης 30 Νοεμβρίου 2021, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, ετέλεσε Αγιασμό παρουσία των Πατέρων και των λαϊκών προσώπων που διακονούν σε αυτά και ευχήθηκε η ευλογία του Τιμίου Σταυρού να δίνει δύναμη στο ευθυνοφόρο έργο όλων, επ' αγαθώ των πιστών χριστιανών της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου.

 

Ακολούθως μετέβη στο Λόφο έξω από την πόλη, όπου βρίσκεται το Ηρώο της ιστορικής μάχης του Κιλκίς και τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη των απελευθερωτών που έπεσαν μαχόμενοι για την Πατρίδα στην τριήμερη σφοδρή όσο και πολυαίμακτη σύγκρουση του ελληνικού στρατού με τις βουλγαρικές δυνάμεις, την 21η Ιουνίου του 1913, τιμώντας το μεγαλείο της θυσία τους για το ύψιστο αγαθό της ελευθερίας.

Στη σεμνή και συγκινητική τελετή παρέστησαν επίσης ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτριος Κυριακίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Ανδρέας Βεργίδης, ο Διοικητής της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας «Πόντος» κ. Βασίλειος Τσάμης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς κ. Παύλος Θωμαΐδης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κιλκίς κ. Αθανάσιος Καριοφύλλης, η Ταγματάρχης κα Αθηνά Γιασαφάκη και ο Υπολοχαγός (ΠΖ) κ. Λεωνίδας Χατζηκωνστάνογλου.

Νωρίτερα ξεναγήθηκε από τον Επιλοχία Πεζικού κ. Αντώνιο Κώτα στο Πολεμικό Μουσείο, όπου είχε την ευκαιρία να δει κειμήλια και ντοκουμέντα της ιστορικής μάχης, μεταξύ αυτών και του Ήρωα Συνταγματάρχη Καμπάνη, ο οποίος έπεσε ηρωικά υπέρ της πατρίδος!

«Με δέος και σεβασμό, υποκλινόμαστε στους νεκρούς ήρωες μας και αντλώντας δύναμη από τη θυσία τους συνεχίζουμε με τη χάρη του Θεού τον δικό μας αγώνα, μέσα σε ειρηνικές συνθήκες, για την πρόοδο και την ευημερία όλων των Κιλκισιωτών» δήλωσε μεταξύ των άλλων ο Σεβ. κ. Βαρθολομαίος.

Χρήστος Καναρόπουλος