Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2022, 5:27:54 πμ
Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022 12:14

Χρ. Ανδρεανίδης: Πεζοδρόμια και ποδηλατόδρομους στο εμπορικό κέντρο του Κιλκίς

Πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δ.Σ. του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Περιπατητών Κιλκίς για τον απολογισμό της κορυφαίας δράσης, του περιπάτου πόλης την Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο, που έγινε στις 22 Σεπτεμβρίου και για ένατη χρονιά από την ίδρυσης του Συλλόγου.

 

«Σε απάντηση συμπεριφορών ή δελτίων τύπου του Δήμου πριν και μετά την εκδήλωση, καθώς και την εξόφθαλμη προσπάθεια υποβάθμισης ή διαστρέβλωσης των μηνυμάτων της κορυφαίας μας δράσης, επαναλαμβάνω τα διαχρονική μας άποψη: Ο περίπατος των 4,4χλμ γίνεται στο ευρύτερο εμπορικό τρίγωνο, που προτείνουμε να πεζοδρομηθεί ολόκληρο και να περιβάλλεται από ποδηλατόδρομο, περνώντας από τα εμβληματικά σημεία για τουριστικούς λόγους και προβολής: Κρήνη Σαλάτς, Αυστροελληνική, Παλιά Νομαρχία, Πολυάνειο Ωδείο και Δίδυμες Καπναποθήκες.

Όπως ανέφερα και στην πλατεία Ειρήνης, δεν βλέπω σχεδιασμό ή προσανατολισμό για την άρση του εμποδίου για την αλλαγή του χαρακτηρισμού της 21ης Ιουνίου ως δημοτικού δρόμου, δια της πραγματοποίησης μελέτης και κατασκευής ανατολικής περιφερειακής οδού.

Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος έχει άποψη και δράση για όλα τα θέματα και δεν υποβαθμίζεται με χαμηλότατου επιπέδου ή ευτελείς συμπεριφορές».

Χρήστος Ανδρεανίδης

Πρόεδρος Περιβαλλοντικού