Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021, 8:15:18 μμ
etpa
Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020 22:57

Έφυγαν, αλλά που πήγαν;

Συντάκτης:

Γράψαμε πως αποχώρησαν από το ξενοδοχείο του Σ. Μουριών κάτι παραπάνω από 50 πρόσφυγες, κατευθυνόμενοι σε άλλες δομές της χώρας. Πολιτική της κυβέρνησης είναι να κλείσει τα ξενοδοχεία ως χώρους φιλοξενίας και να κατευθύνει τους πρόσφυγες μετανάστες σε δομές φιλοξενίας.
Εκεί κοστίζουν φθηνότερα. Και στο σημείο αυτό να αναζητήσετε έναν από τους λόγους της αλλαγής πολιτικής.


Επομένως, ο Μηταράκης κράτησε το λόγο του. Κι αν αδειάσει σε λίγες εβδομάδες το ξενοδοχείο και καταργηθεί ως χώρος φιλοξενίας προσφύγων, θα τον κρατήσει το λόγο του καθ’ ολοκληρίαν.
Μέχρι εδώ όλα καλά. Κι από εδώ και πέρα αρχίζουν τα κακά.
Διότι ένα …πουλάκι μας πληροφόρησε πως καμιά 20αριά από τους απομακρυνθέντες από το Ξενοδοχείο των Μουριών πρόσφυγες, δεν απομακρύνθηκε και τόσο πολύ.
Κάπου στο Πολύκαστρο κατέληξε.
Προφανώς, έμαθαν στο γκουβέρνο ότι στην Παιονία οι μετανάστες είναι ελάχιστοι και σου λένε, ας τους περισσέψουμε ελαφρώς.
***
Κατά τα άλλα, εκεί στη δομή ας ετοιμάζονται. Ο Μηταράκης δεσμεύτηκε πως μέχρι τα Χριστούγεννα οι μισοί των αστέγων της Μόριας θα κατευθυνθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα και οι άλλοι μισοί θα περιμένουν μέχρι το Πάσχα. Το λέτε εσείς; Υπάρχει περίπτωση ετούτες οι 12 χιλιάδες προσφύγων να πάνε στην …Πελοπόννησο;
Εξάλλου, εμείς στην Παιονία πανηγυρίσαμε. Και δεν φοβόμαστε πλέον. Τα σπίτια που στήνονται στη δομή της Νέας Καβάλας δεν θα έχουν τσιμεντένια βάση. Κανονικός θρίαμβος δηλαδή. Την κατατροπώσαμε την κυβέρνηση.
Άλλο είναι να στεγάσεις πρόσθετους 400 -ας πούμε- πρόσφυγες σε σπίτια τοποθετημένα σε χωμάτινη βάση κι άλλο σε τσιμεντένια. Τεράστια η διαφορά!
Καληνύχτα μας.