Quantcast
Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2023, 7:55:33 μμ

Σχόλια

Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2023 19:39

Κιλκίς, εδώ λουφάζουν!

Συντάκτης: Eidisis.gr

Στις Σέρρες έχουν ελλείψεις γιατρών στο Νοσοκομείο τους και κάθε τόσο γιατροί και σωματεία εργαζομένων φωνάζουν, οργανώνουν διαμαρτυρίες, καταγγέλλουν, προσκαλούν σε κινητοποιήσεις την τοπική κοινωνία….
Τούτ’ αυτό συμβαίνει και με την επίσης όμορη Πέλλα. Όπου πότε στα Γιαννιτσά και πότε στην Έδεσσα (στα νοσοκομεία τους δηλαδή) είτε οι εργαζόμενοι, είτε οι δήμαρχοι, είτε τα σωματεία των γιατρών, είτε τα εργατικά κέντρα φωνάζουν, καταγγέλλουν κ.ο.κ.

Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2023 18:29

Πατρίκιοι και Πληβείοι υποψήφιοι βουλευτές

Συντάκτης: Eidisis.gr

Κανονικά μέσα στις προσεχείς ημέρες και πάντως πριν τον Φεβρουάριο αναμένονται οι αποφάσεις των κομματικών επιτελείων για τους υποψήφιους βουλευτές των κομμάτων. Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κυρίως καθώς το μεν ΚΚΕ θα τα ανακοινώσει αργότερα, όπως συνηθίζει, καθώς δεν έχει και ιδιαίτερη βαρύτητα η μάχη του σταυρού στο Κομμουνιστικό Κόμμα, τα δε υπόλοιπα κόμματα θα ακολουθήσουν.
Πάντως και στο ζήτημα των υποψηφίων τα μεγάλα κόμματα ευνοούν το καθεστώς και τον διαχωρισμό σε πατρίκιους και πληβείους.
Οι Πατρίκιοι είναι συνήθως ονόματα της σοουζ μπίζ ή πολιτικοί από τζάκια. Ετούτους εδώ, καλλιτέχνες, ηθοποιούς, τα τζάκια που λέγαμε τα κόμματα τους ανακοινώνουν πολύ πριν από τους πληβείους της επαρχίας.
Στα καθ’ ημάς το ψηφοδέλτιο θα ανακοινωθεί εν τω καιρώ τω δέοντι. Και συνήθως καθυστερημένα. Κι έτσι οι ήδη βουλευτές και οι πρώην βουλευτές έχουν πλεονέκτημα έναντι όσων θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά.
Να φανταστείτε, αν οι εκλογές γίνουν αρχές Απρίλη, οι νέο υποψήφιοι θα έχουν μόλις δυο μήνες στη διάθεσή τους να οργανώσουν – διεκπεραιώσουν την προεκλογική τους εκστρατεία.
Κι αυτό ΑΝ ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια μέχρι τέλος Γενάρη.

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2023 20:05

Θα λείψει το ήθος της

Συντάκτης: Eidisis.gr

Η Σοφία Ψαρρά σε δήλωσή της καταγράφει την απόφασή της να μην διεκδικήσει θέση στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για ένα και μοναδικό -αλλά υπέρτερο παντός άλλου- λόγο: την φροντίδα της για το παιδί που κυοφορεί και θα φέρει σύντομα στον κόσμο.
Συνάμα καλεί τους συντρόφους της σε πανστρατιά για τη νίκη του κόμματός τους στις προσεχείς εκλογές.

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2023 20:48

Persona non grata

Συντάκτης: Eidisis.gr

Εφόσον δεν μπορεί η Ελληνική Πολιτεία να την συλλάβει, ας την κηρύξει τουλάχιστον ανεπιθύμητη στην Χώρα. Χαλάει την πιάτσα, καταστρέφει τα ήθη και έθιμα της ένδοξης πολιτικής μας τάξης. Υπονομεύει τη σταθερότητα και τις αξίες μας.
Ναι, περί της Νεοζηλανδής Πρωθυπουργού ο λόγος. Η κακοκέφαλη ετούτη γυναίκα δήλωσε πως δεν έχει ενέργεια για να συνεχίσει στην πολιτική και να διεκδικήσει εκ νέου την πρωθυπουργία

Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2023 20:31

Παίονες και γυναίκες κανονικοί υποψήφιοι

Συντάκτης: Eidisis.gr

Τώρα ακόμη που υπάρχει καιρός. Η Παιονία αξίζει να εκπροσωπηθεί στα ψηφοδέλτια των κομμάτων με «κανονικούς» υποψηφίους κι όχι με άγνωστα πρόσωπα, απλώς για να τηρηθούν τα προσχήματα.
Κι όποιος νομίζει πως θα ξεγελάσει τους Παίονες είναι διπλά γελασμένος ο ίδιος.
Μπορεί και τρίδιπλα, σε βαθμό δηλαδή που μπορεί να του κοστίσει μια έδρα.

«Σφαγή» αναμένεται με την επιλογή των πέντε υποψηφίων στο ψηφοδέλτιο τη Νέας Δημοκρατίας στο Κιλκίς. Εννιά άτομα, ή μάλλον οκτώ και μαζί με τον Υπουργό Γιώργο Γεωργαντά εννιά, διεκδικούν μια θέση στην πεντάδα.
Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευμα της ΠΡΩΙΝΗΣ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ, πέραν του Υπουργού και νυν βουλευτή Γιώργου Γεωργαντά, αιτήσεις υπέβαλαν για μια από τις υπόλοιπες τέσσερις θέσεις οι:

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2023 20:26

Χαιρετίσματα μακράς διάρκειας

Συντάκτης: Eidisis.gr

Γενική παρατήρηση: Ετούτο το κακό με τους χαιρετισμούς των επισήμων στις εκδηλώσεις δεν έχει σταματημό.
Αφορμή παίρνουμε από την κυριακάτικη εκδήλωση των Εφέδρων Αξιωματικών. Κλήθηκαν να χαιρετίσουν τους 150 περίπου εφέδρους και προσκαλεσμένους στην κοπή της πίτας του συνδέσμου, τρεις βουλευτές, αντιπεριφερειάρχης, δήμαρχος, εκπρόσωπος του Σωματάρχη Γ’ ΣΣ. Βάλτε και τον πρόεδρο του συνδέσμου αρχικώς. Το όλον: εφτά άτομα.

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2023 20:14

Όταν χειροκροτούσα τους Βασιλιάδες

Συντάκτης: Eidisis.gr

Γράφει ο φίλος Θανάσης Βαφειάδης στο εξαιρετικό σημερινό αφιέρωμά του, μεταξύ άλλων για το ταξίδι του τότε Βασιλιά Παύλου και του Διαδόχου του θρόνου Κωνσταντίνου, στο Κιλκίς (Κρηστώνη) το 1962
Και μου έδωσε το έναυσμα να θυμηθώ πως λίγα χρόνια αργότερα, ως Βασιλιάς πλέον ο μεταστάς από τριών ημερών Κωνσταντίνος, επισκέφθηκε και πάλι το Κιλκίς, πρώτο σταθμό πολυήμερης περιοδείας του στη Βόρεια Ελλάδα.

Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023 23:59

«Απάντηση» Φραγγίδη με ομιλία στο «Θέατρο»

Συντάκτης: Eidisis.gr

Μπορεί ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Γιώργος Φραγγίδης να παραβρέθηκε στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Στέφανου Παραστατίδη στο Συνεδριακό Κέντρο, αλλά ετοιμάζει και τη δική του «απάντηση» στο «γεμάτο Συνεδριακό».
Έτσι, προγραμματίζει να κόψει την πίτα του και να μιλήσει σε έναν χώρο τριπλάσιας χωρητικότητας σε καθήμενους από αυτόν του Συνεδριακού, στο κέντρο «Θέατρο» του Κιλκίς, την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου.
Θυμίζουμε πως το είχε τολμήσει και λίγο πριν ξεσπάσει ο κορωνοϊός -Γενάρη του 2020- και τότε το είχε γεμίσει ασφυκτικά το «Θέατρο»!

Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2023 21:37

Ξεχαρβαλωμένη αγορά

Συντάκτης: Eidisis.gr

Τηλεφώνησε φίλη της εφημερίδας και κατήγγειλε:
Δεν καταλαβαίνω πως λειτουργεί η αγορά στον χώρο της ενέργειας. Στο σπίτι μας καίμε υγραέριο για να ζεσταθούμε. Πέρυσι οι τιμές για την μεγάλη, 25κιλη, φιάλη ήταν κάτω από 40 ευρώ. Φέτος η τιμή ξεκίνησε στα 52 ευρώ την φιάλη. Τότε στα πρατήρια το υγραέριο κίνησης κόστιζε κοντά 1,20 το λίτρο.

Σελίδα 1 από 595