Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018 19:03

Για βουλευτές ή κοινοτικούς συμβούλους;

Συντάκτης:

Ακούμε και μαθαίνουμε τα ονόματα που «πέφτουν στο τραπέζι» για τους υποψήφιους βουλευτές των κομμάτων και… μένουμε έκπληκτοι.
Αδέλφια, συναγωνιστές, άξια στελέχη των κομμάτων, να σας υπενθυμίσουμε απλώς πως μιλάμε για την επιλογή υποψηφίων βουλευτών και όχι για τη συγκρότηση κοινοτικού συμβουλίου.

Στο παρελθόν, όταν τα κόμματα και οι τίτλοι είχαν μιαν αξία, ορισμένα από τα ονόματα που «ακούγονται» δεν θα έμπαιναν ούτε για υποψήφιοι κοινοτικοί σύμβουλοι.
Ολοι γνωρίζουμε πως τα κόμματα δεν βιώνουν και τις καλύτερες ημέρες, πως η αποστασιοποίηση από αυτά έχει πάρει διαστάσεις, αλλά όταν και τα ίδια επιλέγουν για υποψήφιους βουλευτές ανθρώπους που «δεν τους ξέρει η μάνα τους» και πρόσωπα που δεν έχουν καμία κοινωνική προσφορά, τότε τα ίδια υποσκάπτουν και τα όποια θεμέλια και αξιοπιστία τους έχουν απομείνει.

Πολλαπλές επισημάνσεις
Ο συνεργάτης μας και καλός φίλος Κώστας Πινέλης με αφορμή το πρόσφατο ρεπορτάζ που δημοσιεύσαμε με τίτλο “Αν πιάσει φωτιά ο Άη Γιώργης ποιος θα σώσει το Κιλκίς;” είχε την υπομονή να αναζητήσει τις κατα καιρούς και δικές του επισημάνσεις μέσω των στηλών των εφημερίδων μας για το θέμα του καθαρισμού των περιαστικών αλσυλλίων του Κιλκίς.
Ιδού τα ευρήματα:
Οι φωτογραφίες δεν είναι από «ορμία, ρασία και ορμάνια». Είναι μέσα από την πόλη του Κιλκίς και μάλιστα από το πιο επισκέψιμο μέρος του. Τον Λόφο Αγ. Γεωργίου. Όπου, όλα τα δασάκια παρουσιάζουν αυτή την εικόνα την οποία απολαμβάνουν όσοι τουρίστες και γηγενείς επισκέπτονται το Σπήλαιο, την Εκκλησία του Αγ. Γεωργίου, το αναψυκτήριο, το θέατρο, ξέχωρα από τον κίνδυνο σε περίπτωση πυρκαγιάς. Δεν φτάνει που η δενδροφύτευση που έγινε κάποτε, δεν συμπληρώθηκε. Ότι έπιασε, έπιασε, δηλαδή.
Έχει καθαριστεί από τα αγριόχορτα μόνο ένα κομμάτι γύρω από τις εισόδους του Θεάτρου αλλά στο πάνω και πίσω μέρος του χώρου του θεάτρου τα ρουμάνια υπάρχουν και μάλιστα ότι έχει κοπεί από μπροστά, ρίχθηκε στο πίσω και πάνω μέρος. «Εκεί ερπετά, ων ουκ έστιν αριθμός, ζώα μικρά μετά μεγάλων» που λέει και ο ψαλμός ργ 103. Α, έχει καθαριστεί και φυτεύθηκαν λουλούδια στο χώρο που διαμορφώθηκε ο χώρος προκειμένου να λειτουργήσει ο θερινός κινηματογράφος. Συνάδει αυτό με ένα χώρο πολιτισμού, ενώ ως φαίνεται ο καθαρισμός των άλλων χώρων, δεν συνάδει με τον πολιτισμό του Χρήστου Σπίγκου και της παρέας του.
Αυτή είναι η εικόνα κάθε χρόνο. Φέτος υπήρχε υπόσχεση ότι θα καθαριστούν τα δασάκια, αλλά είναι 30 Ιούνη και, τίποτε. Και μη μου πουν ότι δεν υπάρχουν χρήματα και προσωπικό. Χρήματα για την πολιτική προστασία και την πρόληψη πυρκαγιών δίνονται και το θέμα με το προσωπικό μπορεί να λυθεί με απευθείας ανάθεση,
Εξ άλλου τέτοια ζητήματα είναι από τα αυτονόητα που πρέπει να λύνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση
30-6-2009
Κώστας Πινέλης

Επιτέλους! Καθαρά
τα δασάκια του Λόφου
Από τις στήλες των εφημερίδων μας κάναμε αρκετές φορές αιχμηρά σχόλια και με παράθεση σχετικών φωτογραφιών, για την εικόνα που παρουσίαζαν τα δασάκια του Λόφου Αγ. Γεωργίου, με τα ξερά χόρτα «ένα μπόϊ» ανάμεσα στα πεύκα και τα άλλα δένδρα. Μια κατάσταση που εκτός της αποκρουστικής εικόνας για τους επισκέπτες, ήταν και επικίνδυνη για εκδήλωση πυρκαγιάς.
Εκπλαγήκαμε θετικά τις τελευταίες ημέρες, όταν διαπιστώσαμε ότι έγινε, επιτέλους αποψίλωση από τα ξερόχορτα, στο μεγαλύτερο τουλάχιστο τμήμα των αλσυλλίων.
Μπράβο, λοιπόν, στον αντιδήμαρχο Πράσινου-Κήπων και Δενδροστοιχιών κ. Πιπερίδη, τους εργαζόμενους και όσους συμμετείχαν εθελοντικά, όπως πληροφορηθήκαμε, φορείς και δημότες.
13-7-2015
Κώστας Πινέλης