Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021, 2:07:33 πμ
etpa
Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2020 23:07

Η προτεραιότητα για την Τροχαία του Κιλκίς

Συντάκτης:

Έγραφα νωρίτερα για τις μεταβολές στην Αστυνομία και θυμήθηκα τα πάθη των οδηγών από τη συμπεριφορά των ...οδηγών. Όπου κανένας (τρόπος του λέγειν) δεν σέβεται κανένα, παρκάρει όπου τον βολεύει, σταματά καταμεσής του δρόμου για να ανοίξει κουβέντα με τον φίλο του, κι ο ένας κάνει δύσκολη του άλλου.


Πολλά είναι τα πάθη, αλλά θα περιοριστώ σε ένα που οφείλει να το θέση σε προτεραιότητα η αστυνομία. Το παράνομο παρκάρισμα που προκαλεί ατυχήματα. Κι αναφέρομαι στο παρκάρισμα στις γωνίες των δρόμων. Κι άντε να βγεις στην 21η Ιουνίου καθώς ανεβαίνεις από την Εθνικής Αντίστασης όταν έχει σταθμεύσει ένα Ι.Χ. ακριβώς στη γωνία. Κι ακόμα χειρότερα ένα φορτηγό κ.ο.κ.
Αν τηρήσεις τον Κ.Ο.Κ. πρέπει να περιμένεις μέχρι (σε μια ή δυο ώρες;) να φιλοτιμηθεί το ...γαϊδούρι να πάρει το αμάξι του από τη γωνία ,ώστε να βλέπεις την κίνηση, (αν δεν σε προλάβει άλλο γαϊδούρι να παρκάρει πριν πεις κύμινο)
Οπότε τι κάνεις; Βγάζεις μούρη στα τυφλά και κινδυνεύεις να προκαλέσεις ατύχημα στο οποίο θα είσαι ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ φταίχτης.
Και θα πας στο δικαστήριο και θα καταδικαστείς, διότι όφειλες να τηρήσεις τον ΚΟΚ και μην τηρώντας τον έθεσες σε κίνδυνο τη ζωή και την περιουσία τρίτων.
Θα πείτε, τι μπορεί να γίνει; Να θέσει σε προτεραιότητα κατά τους ελέγχους της η Τροχαία το ζήτημα της ασφάλειας. Προφανώς και είναι παράβαση να σταθμεύεις και στην πλευρά της 21ης Ιουνίου που απαγορεύεται. Αλλά μεγαλύτερη θα είναι η προσφορά της ελέγχουσας Τροχαίας αν επιλέξει καταπολεμήσει εκείνες τις παραβάσεις που θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή οδηγών - επιβατών.