Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 28 Ιουλίου 2018 23:12

Κάντε κάτι!

Συντάκτης:

Τεράστιο ήταν το ενδιαφέρον των αναγνωστών μας στην πρωτοβουλία του Δημοσιογραφικού Οργανισμού μας να αναδείξει τα προβλήματα που θα προκύψουν από ένα απευκταίο ενδεχόμενο πρόκλησης πυρκαγιάς στον Αη Γιώργη Κιλκίς.


Η σελίδα της ΠΡΩΙΝΗΣ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ με το σχετικό δημοσίευμα αναρτήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο facebook της ιστοσελίδας μας και προκάλεσε ένα κύμα αναγνώσεων και σχολιασμών. Οι περισσότεροι των κιλκισιωτών δείχνουν να μην εμπιστεύονται τις αρμόδιες υπηρεσίες για την προστασία του Λόφου. Πολλοί ήταν αυτοί που κατέγραψαν τα προβλήματα που υπάρχουν, κυρίως με τον μη καθαρισμό του δασυλλίου εδώ και χρόνια, καταγράφοντας ταυτόχρονα και τα τεράστια ανάλογα προβλήματα που υπάρχουν σε δάση και χωριά του νομού.
Θέλουμε να επισημάνουμε πως εδώ και χρόνια το Δασαρχείο Κιλκίς τονίζει την εύλογη ανάγκη να φυτευτούν στον Λόφο και δένδρα που δεν είναι «φιλικά» στη φωτιά, αντικαθιστώντας σε ορισμένα σημεία τα επικίνδυνα πεύκα, δημιουργώντας έτσι φυσικές ζώνες πυροπροστασίας. Ωστόσο, βρίσκει μπροστά του την αντίδραση κάποιων «οικολόγων», που απειλούν στο ενδεχόμενο κοπής ορισμένων –γερασμένων- πεύκων!
Είναι καιρός να γίνει κάτι ουσιαστικό στον τομέα της πυροπροστασίας. Περιφερειακή Ενότητα, Δήμοι, κρατικοί φορείς, κοινότητες, να σχεδιάσουν και να ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΝ συγκεκριμένα μέτρα προστασίας, συντονίζοντας πολιτιστικούς, αθλητικούς συλλόγους, φορείς και πολίτες. Δε θέλει χρήματα, θέλει ενδιαφέρον…
Είναι καιρός πια!

Αγανακτισμένοι στο Δροσάτο
Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι της κοινότητας Δροσάτου κι έχουν τα δίκια τους. Ο κεντρικός αγωγός στο δίκτυο ύδρευσης, από Δοϊράνη μέχρι Δροσάτο, είναι σε άθλια κατάσταση σε απόσταση μόλις 1,4 χιλιομέτρου, ο οποίος πια είναι πλήρως κατεστραμμένος. Και δεν είναι μόνο οι συχνές διακοπές στην ύδρευση και η ταλαιπωρία που υφίστανται οι κάτοικοι. Το πλέον σοβαρό είναι πως το τμήμα αυτό του κεντρικού αγωγού είναι από αμιαντοσωλήνες, που σημαίνει πως είναι πια ζήτημα υγείας για τους κατοίκους.
Η αντικατάσταση αυτού του δικτύου είναι άμεσης προτεραιότητας κι επειδή μάλλον ένα σχόλιο δεν αρκεί για να το συνειδητοποιήσουν οι υπεύθυνοι, θα επανέλθουμε με αναλυτικό ρεπορτάζ.