Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018 12:29

Κιλτίδης κατά Ρεβενάκη

Συντάκτης:

Για τα όσα συμβαίνουν στο νοσοκομείο Κιλκίς ο πρώην βουλευτής Κιλκίς, Κώστας Κιλτίδης, μας έστειλε το ακόλουθο σχόλιο:
“Κωμικοτραγικά όσα συμβαίνουν στο Νοσοκομείο Κιλκίς. Δυστυχώς ό,τι κερδήθηκε μετά από δεκαετίες αντιπαραθέσεων και κομματισμού στη δημόσια διοίκηση, γελοιοποιείται στο νοσοκομείο μας.


Συνδικαλιστής για πρωτοφανή λόγο τιμωρείται, άξιο στέλεχος της Νοσηλευτικής υποβιβάζεται κατά δυο βαθμίδες, στην ουσία διώκεται κατά παράβαση της νομοθεσίας, που η ίδια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψήφισε το 2016.
Όπως λέει ο λαός μας, χαζά παιδιά χαρά γεμάτα, αν δεν ήταν επικίνδυνοι για διαιρέσεις, φανατισμούς και αντεκδικήσεις.
Μωραίνει Κύριος…”

Νόμος Κατσέλη και
«εμείς τα πληρώνουμε»
Η οικονομική κρίση των τελευταίων χρόνων χτύπησε πολλά νοικοκυριά κι έφερε στο απόλυτο αδιέξοδο πολλούς ανθρώπους, που ήταν εκτεθειμένοι στον τραπεζικό δανεισμό, γιατί η απώλεια δουλειάς και εισοδημάτων τους ανάγκασε σε αδυναμία πληρωμών προς τις τράπεζες.


***
Αυτή είναι η μια όψη του νομίσματος, η πλέον οδυνηρή για πολλούς ανθρώπους. Υπάρχει όμως και η άλλη όψη. Υπάρχουν κι αυτοί που έπαιρναν τα δάνεια και τα σκόρπαγαν με περίσσια ευκολία και στο τέλος τα έπιναν στην υγεία των κορόιδων.
Τώρα, με τις ρυθμίσεις του νόμου Κατσέλη το τι ακούγονται στις αίθουσες των δικαστηρίων είναι κωμικοτραγικά, κυρίως όμως τραγικά για την κοινωνία.
Ένα ζευγάρι που τα χρόνια προ κρίσης πήγαινε στα μπουζούκια, πρώτο τραπέζι πίστα, και τα γαρίφαλα που σκόρπαγε σκέπαζαν την πίστα, εμφανίστηκε στο δικαστήριο του Κιλκίς με ρούχα… φτωχικά, εκλιπαρώντας τον δικαστή να του χαρίσει τα χρέη (κοντά 1,5 εκατομ. ευρώ) που του φόρτωσαν τα άτιμα τα Μνημόνια!
Μια άλλη κυρία, δημόσια υπάλληλος από χωριό της Παιονίας, ήταν ράκος γιατί το δάνειο του 1 εκατομ. ευρώ που πήρε δεν μπορούσε να το καλύψει με τον πενιχρό μισθό της! Κι όταν ρωτήθηκε από τον δικαστή, τι το ήθελε δάνειο ενός εκατομμυρίων ευρώ και τι το έκανε, απάντησε: Ένιωθα ανασφάλεια κύριε δικαστή!


***
Εδώ όμως προκύπτουν και οι τεράστιες ευθύνες των τραπεζών, που όποιος περνούσε έξω από την πόρτα τους τον έμπαζαν μέσα και με το στανιό του έδιναν δάνειο, ακόμη και για να πάει διακοπές στην Καραϊβική. Υπάρχουν ευθύνες στην τράπεζα, που έδωσε σε μια δημόσιο υπάλληλο δάνειο ενός εκατομμυρίου, για να τις καλύψει τις ανασφάλειές της;
Υπάρχουν, όπως υπάρχουν και τα κορόιδα σ’ αυτόν τον τόπο που πλήρωναν τα δάνειά τους, που πλήρωσαν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τώρα πληρώνουν τα λουλούδια του ενός και τις ανασφάλειες της άλλης!


***
Υπάρχουν και οι ευθύνες των δικαστών, που θα πρέπει με ιδιαίτερη προσοχή να αντιμετωπίσουν όλα αυτά τα φαινόμενα σαπίλας και καταχρήσεων στην ελληνική κοινωνία και να ξεχωρίσουν τους νοικοκυραίους που βρέθηκαν σε πραγματικό αδιέξοδο, από όλους αυτούς που έπιναν και συνεχίζουν να πίνουν στην υγειά των κορόιδων!

Τα ασθενοφόρα του ΤΑΠ
δόθηκαν για το Κιλκίς
Το τι γίνεται με το ΕΚΑΒ και τις αδυναμίες εξυπηρέτησης του νομού μας σε… δευτερογενή περιστατικά (εξιτήριο κλπ) το ζούμε καθημερινά.
Όμως, με επιμονή του δημάρχου Κιλκίς, Δημήτρη Σισμανίδη, δόθηκαν από την εταιρεία ΤΑΠ (αγωγός φυσικού αερίου) απευθείας στο νοσοκομείο Κιλκίς δυο ασθενοφόρα. Στην τελετή παράδοσης των δυο ασθενοφόρων ο κ. Σισμανίδης επέμενε πως τα ασθενοφόρα θα μείνουν στο νοσοκομείο Κιλκίς και θα καλύπτουν τις ανάγκες των κατοίκων, διεκδικώντας έτσι καλύτερη εξυπηρέτηση.
Αυτό απαιτούμε από το ΕΚΑΒ, την καλύτερη εξυπηρέτηση και όχι την επιμονή τους να τιμωρηθεί ο συνδικαλιστής που ζητούσε (έστω και με ακραίο τρόπο) επί ώρες τη διακομιδή ασθενή του νοσοκομείου μας. Γιατί στην ουσία δεν υπάρχει πιο ακραίος τρόπος από τη μη εξυπηρέτηση του ασθενή.
Απαιτούμε λοιπόν κι εμείς την τιμωρία της προϊσταμένης του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, για τη μη εξυπηρέτηση των ασθενών του νοσοκομείου Κιλκίς!