Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 24 Ιουλίου 2018 00:44

Μια πικρή και συνάμα διδακτική ιστορία

Συντάκτης:

Εδώ και χρόνια οι κτηνοτρόφοι ζητούν την τήρηση του ισοζυγίου γάλακτος από τις μεταποιητικές επιχειρήσεις. Και επί χρόνια η Πολιτεία δια του εκάστοτε Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης δεσμευόταν να διενεργεί ελέγχους δια των αρμοδίων οργανισμών, μόνο που δεσμεύσεις εφαρμόζονταν μόνο στο ...προφορικό.
Για να διαπιστώσετε πόσο σάπιο είναι το σύστημα, υπενθυμίζουμε τι συνέβη μόλις πέρυσι, τέτοιο καιρό (Αύγουστο 2017).


Ο πρόεδρος του συλλόγου αιγοπροβατοτρόφων Παιονίας Θωμάς Καρυπίδης κατήγγειλε τις αθρόες εισαγωγές γάλακτος ως μέσο πίεσης των τιμών παραγωγού στην χώρα μας και ζητούσε από την Πολιτεία να ελέγξει με τον ΕΛΓΟ Δήμητρα, τον ΕΦΕΤ κ.λ.π. τι συμβαίνει με την παραγωγή φέτας και πόσο αντιστοιχούν οι παραγόμενες ποσότητες με την ποσότητα γάλακτος που αγοράζουν οι μεταποιητές από τους κτηνοτρόφους μας.
Το αίτημά του μέσω των εφημερίδων ΠΡΩΙΝΗ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ προσέλαβε πανελλαδικές διαστάσεις καθώς αναπαράχθηκε κυρίως από ενημερωτικές ιστοσελίδες σε όλη την χώρα.
Και όντως η έκκλησή του έπιασε τόπο. Και οι έλεγχοι έγιναν!
Μια εβδομάδα μετά τις δηλώσεις Καρυπίδη, εμφανίστηκε κλιμάκιο του ΕΦΕΤ ελέγχοντας τα καφενείς τριών παραμεθόριων χωριών της Παιονίας, του Μικροδάσους (από όπου ...συμπτωματικά κατάγεται ο Καρυπίδης), της Μεταμόρφωσης κι ενός ακόμα γειτονικού χωριού.
Οι ερίφηδες του ΕΦΕΤ κατακαλόκαιρα κι ενώ υποτίθεται δεν έχουν προσωπικό για να ελέγξουν τα καταστήματα στην τουριστική Ελλάδα και στα μεγάλα αστικά κέντρα, βρήκαν προσωπικό και το έστειλαν στα σύνορα αυγουστιάτικα για να ελέγξουν αν ο καφετζής του Μικροδάσους εφαρμόζει τα νόμιμα!
Ούτε καν στο Πολύκαστρο πήγαν οι ερίφηδες. Στα τρία χωριά ήταν στραμμένη η προσοχή τους.
Φωνάξαμε, καταγγείλαμε, αλλά σιγά μην ασχοληθούν οι ασκούντες υψηλή πολιτική στην Αχαρνών. Που βεβαίως δεν χάνουν ευκαιρία να διαδηλώνουν κατά της διαφθοράς.