Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021, 11:53:33 πμ
etpa
Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2020 10:45

Πέντε θρανία σε δυο γυμνάσια δεν περισσεύουν;

Συντάκτης:

Λοιπόν, είμαστε εκείνοι που σε κάθε ευκαιρία αναδεικνύουμε την άδικη μεταχείριση της Παιονίας εκ μέρους της Πολιτείας. Με την υπερσυγκέντρωση προσφύγων και μεταναστών σε μια περιοχή ακριτική με Ευζώνους και Ειδομένη. Δηλαδή ακριβώς εκεί που δεν θα έπρεπε να συνωθούνται.


Και μάρτυρές μας εσείς φίλοι αναγνώστες των δεκάδων ρεπορτάζ και σχολίων μας.
Είμαστε εκείνοι που σταθήκαμε στο πλευρό των γονέων της Αξιούπολης και εν γένει της Παιονίας και αναδείξαμε τις θέσεις τους, κυρίως εκείνη που αναφέρεται στη δυσλειτουργία μιας τάξης όπου τα μισά παιδιά – έστω το 1/3 - δεν γνωρίζει γλώσσα.
Ωστόσο, η αρχική -και εσφαλμένη- εκτίμηση περί του αριθμού των προσφυγόπαιδων αναθεωρήθηκε στους 40, και από αυτούς κάποιοι είναι σίγουρο ότι δεν θα πάνε σχολείο, λίγο παραπάνω από 10 θα οδηγηθούν για γλώσσα στο ΔΥΕΠ Πολυκάστρου, 13 είναι κάτοικοι Αξιούπολης και θα πάνε στο γυμνάσιο της πόλης χωρίς διαίτερα προβλήματα.
Πόσοι απομένουν; Λίγο παραπάνω από 10 προσφυγόπουλα. Και θα είναι απάνθρωπο και προσβλητικό για τον πολιτισμό μας αν σε δυο γυμνάσια (με έξι τμήματα α΄ τάξης) δεν μπορούν να χωρέσουν 10-12 παιδιά.
Γι’ αυτό, ας πέσουν οι τόνοι, να πρυτανεύσει η λογική και η ανθρωπιά.
Αλλιώς θα μας πάρουν με τις πέτρες από όλο τον κόσμο. Και θα έχουν και δίκιο.